Vi följer upp gårdagens stora snackis med att försöka hitta alternativa lösningar.

Efter gårdagens stora snackis kring den rättsprocess som inletts mot Bredbandsbolaget är nog de flesta här på FZ eniga. Att tvinga internetleverantörer att blockera vissa sajter, såsom The Pirate Bay, för att förhindra att folk piratkopierar är ingen konstruktiv och hållbar lösning.

De som ligger bakom processen är de bolag vars upphovsrättsskyddade material cirkulerar på dessa platser och de vill såklart få fram en prejudicerande dom. Det skulle tvinga övriga leverantörer att rätta sig i ledet och blockera delar av internet för sina kunder.

[h2]Alternativen[/h2]

På musik- och filmfronten har de senaste åren en rad smidiga alternativ dykt och folk betalar gladeligen den knappa hundralappen i månaden som ger dem fri åtkomst till miljontals låtar och tv-serier. Det har gjorts ett par försöker inom spelvärlden men inget har blivit så branschförändrade som till exempel Netflix och Spotify.

Frågan vi ställer oss är om streamingtjänster för spel är framtiden eller om de stora bolagen måste hitta andra kreativa sätt att faktiskt få betalt för sina skapelser. Kopieringsskydd i form av uppkopplade klienter såsom Steam, Origin och Uplay är en väg - att släppa intressant innehåll efteråt är ett annat för att uppmuntra lagliga köp. Eller är det lägre prissättning som är lösningen?

Haha fjant, klart jag får ha min egna åsikt.. den är lika legitim som din, tro inte att du är något. Jag laddar visst ner spel jag är osäker på för att senare köpa om det verkar kul. Amnesia och Bannished är två goda exempel 24/02 Som ung och fattig och med tid över har man inte så mycket emot att mecka med cracks, patchar, konstiga specialprogram och virus och annat så då piratkopierar man. Som äldre med en inkomst och mindre tid över för bullshit så förstår man att ens tid är... 23/02 En titel av hög kvalité lider inte särskilt av piraterna, skräptitlarna är ju en annan fråga, själv tycker jag att det är bra att dom sollas bort. Hade spel generellt haft en trial period så hade jag aldrig tankat nått. För när jag väl gör det så är det... 23/02 Men är det verkligen så dyrt att spela? Nu spelar jag inte så mycket längre då tiden inte finns. Såg att jag spelat ca 60 timmar BF4 sedan release. Det blir inte många kronor/timme. 23/02 Poängen jag ville få fram var nog hur de har tänkt att skaparen ska kunna få några pengar om icke-kommersiell fildelningen skulle bli lagligt. I princip ingen gör det väl kommersiellt ändå, förutom i andra länder där det går att sälja piratkopierade,... 23/02 Kanske för att det är gratis och man blir inte enkelt dömd för brottet? 22/02 En anledning till att det fortsätter är att alldeles för många anser att det är en rättighet att ta del av allt som släpps. Om ekonomin inte tillåter ett köp så skaffar man sig en kopia. Ursäkten att det släpps så många "skitspel" funkar inte heller,... 22/02 Det finns alldeles för mycket spel och filmer för att man ska kunna veta om man får valuta för sina pengar om man gillar att experimentera med vad man gillar. Väldigt ofta så är det man får ''riktigt dåligt'' vilket gör det säkrare att ladda hem och tes... 22/02 Piratade typ alla spel som släptes förr, nu lägger jag mellan 500 och 3000 kr i månaden på spel och blu-ray filmer. 22/02 Jag håller inte riktigt med. Det är ju en fråga om vad vi ska anse som kommersiellt (näringsidkande) eller icke-kommersiellt (privat bruk). Man kan ju tolka vad som menas i boken lite olika. Han är inte riktigt solklar på det. Klart är att privatkopieri... 22/02
Skicka en rättelse