Ganska blandade omdömen har haglat över monsterspelet #Evolve – något som inte minst syntes i vår FZ-recension där jag delade ut en fyra i betyg medan Calle nöjde sig med en försiktig trea. Oavsett vad man tycker om spelet så verkar det som att utvecklarna #Turtle Rock Studios har fått till balansen, i alla fall om man tror den statistik de nyss släppt lös på allmänheten.

I en infographic-bild får vi veta att monsterspelaren vinner oftare än jägarna, men bara 51,9% av gångerna. Konceptet med att monstret blir starkare ju mer det utvecklas verkar också fungera som det ska. Endast 11.2% av gångerna lyckas bestarna vinna i det första ynkliga stadiet, medan monstret vinner 47,8% av gångerna i den andra fasen. Lyckas den ta sig till det sista stadiet är vinsten garanterat inom räckhåll med 76,7% vinster i bagaget.

Bilden avslöjar också att ett spel varar i snitt 9:45 minuter, och det går också att se vilka jägare och monster som spelas mest. Klicka här för all statistik.

Köp inte spelet då, det är det jag säger. Enda sättet att få utgivare att sluta med ett beteende är att sluta köpa produkterna där det beteende du inte gillar existerar. Att skriva om det på forum lär inte få dem att sluta... 27/02 ....Men snälla jag tog procenten som ett exempel, kan väl inte vara så svårt att räkna ut? Läs nu ordentligt innan du svarar Hunters vinner 48.xx% utav matcherna, men av de 48.xx% så kanske (Och följande är ett exempel, för att få fram en poäng) 20% (en... 22/02 Jag tror inte riktigt du fick till det med matematiken där. Vilka vinner de andra 30% av matcherna? 22/02 fan kan inte hålla mig längre, får bli ett köp ! 22/02 Läste du ens statistiken??? Hunters vinner 48.xx%, monstret vinner 51.xx%!! Du snackar ju om "fakta" som du hittar på för det är din upplevelse! 22/02 Fast. Det är det ju inte. Majoriteten av spelarna som är bra kommer dra till DLC:en, dem som är kvar utan kommer tillslut inte ha några spelare att spela emot. Då har man betalat för det första helt i onödan. Börjar bli trött på folk som gnäller och int... 22/02 Vart läste jag om att Monster var överlägsen? >< 22/02 Saken är väl den att Hunters som består utav 4 randoms kanske bara vinner 20% av matcherna, men Hunters som består av 4 vänner vinner 30% av matcherna (Och så monstret dem andra 50% då) Så den som spelar som hunter, men bara kör med randoms, kommer bara... 22/02 Ni har rätt i att rubriken var missvisande, så jag har ändrat den till "Jämn match mellan monster och jägare i Evolve". 22/02 Det läskiga är folk som Magma som anser det ÄR obalanserat. 22/02
Skicka en rättelse