Gigabyte och Nvidia dras inför rätta av besvikna Geforce GTX 970-köpare.

#Nvidia har haft så pass mycket medvind de senaste åren att konkurrenten #AMD går på knäna men nu kommer ett ganska rejält bakslag. Efter att det uppdagats att Geforce GTX 970 inte levde upp till specifikationerna, där det bland annat visade sig att delar av minnet var betydligt långsammare än resten, blir de nu stämda av en samling missnöjda amerikanska kunder.

Tillverkaren Gigabyte är också måltavla i denna grupptalan och förutom det nämnda minnet finns det andra detaljer som inte visat sig stämma. Huruvida de gjort sig skyldiga till falsk marknadsföring, och tvingas betala ut ersättning till drabbade kunder, får en domstol i Kalifornien avgöra.

Det var ju inte riktigt det som var min poäng men allt känns så överdrivet i USA med stämningar till höger och vänster. Sen kan jag hålla med dig om att det inte är ok att gå ut med falsk information men man kan ju helt enkelt välja en annan tillverkare... 24/02 Efter jag skaffade en 120+hz skärm så klarar jag ej av att spela spel i window/windowfullacreen längre för mn får stuttering ibland. Jag har typ 8ms och märker skillnad när det blir typ 10. 300 så är spelet typ stillastående :s 24/02 Om Konsumentombudsmannen får dem fällda i Tingsrätt så blir de ålagda vite. Skillnaden är att i US of A finns det inget tak för hur mycket man kan bli stämd för utan det är upp till domstolen att avgöra om det är vettigt. Oavsett om det handlar om 50000... 24/02 Det är inte för alla. Men det är ett stort problem för väldigt många. En del märker inte ens av när det är 300ms frame times och är fullt nöjda. Sen finns det som av oss med SLI som vet hur jobbigt stuttering är och 300ms hade varit rena döden. 24/02 jag visste att det var illa men ej så där illa. Är verkligen dom där artifactsen för alla som går över 3.5GB? Menar det är jö ospelbart när man kommer ölver 3.5GB trodde man fick ut lite sämre prestanda men du fick fortfarande en boost emot om du bara... 24/02 hoppas det svider så vi slipper se sådant här i framtiden:) 23/02 https://www.youtube.com/embed/spZJrsssPA0 En klassiker är född. 23/02 Jaha så det är okej att luras så länge man ger tillbaks pengarna när man blir påkommen? Klart som fan de ska bli stämda och få betala ut höga belopp, inte fan ska stora företag få göra så här och komma undan med det 23/02 Köp om, köp rätt! ;) 23/02 Läste att om man har ett kort tillverkat av EVGA så får man pengarna tillbaka om man vill, utan några rättsprocesser :P Evga är rätt generösa gällande garanti osv. 23/02
Skicka en rättelse