Kommer Microsofts nya grafikramverk begrava stridsyxan mellan AMD och Nvidia?

DirectX 12 verkar bli ett rejält lyft för prestandan, vissa menar att den ökar mellan sex till nio gånger. Enligt en rapport på Tom's Hardware finns det också tecken att systemet kan begrava stridsyxan mellan AMD och Nvidia.

Det är inte bekräftat och vore det inte för sajtens välrenommerade historia skulle vi vara mer skeptiska till deras uppgifter. De säger nämligen att DirectX 12 kommer att göra det möjligt att kombinera grafikkort från både AMD och Nvidia och utnyttja deras respektive fördelar.

Den stora skillnaden är att kravet på matchande grafikkort arbetats bort och DirectX 12 hanterar istället all beräkningskraft i systemet som en och samma entitet.

Men varför skulle man vilja blanda kort? Har det nån fördel? Jag har pendlat fram och tillbaka mellan amd och nvidia så kan ju inte säga att nån är min favoirt, men rent konkret undrar jag om det finns nån anledning att ha oilka kort samtidigt? Långt... 26/02 Nvidia tveklöst. Mina erfarenheter med AMD/ATi har bara varit 100% smärta. Katastrofala drivrutiner, blåskärmar och trasiga kort. Aldrig rör jag en AMD-produkt igen, men jag är samtidigt glad att de finns! Nvidia måste ha konkurrens. 25/02 Missförstå mig inte tycker det är ok med AMD i bärbart Men min stationära kommer det bara in nvidia kort. Evgas vattenkylda graffe rockar bäst o Gigabyte när det gäller luft kylt. Bygger åt andra o har inget emot att de väljer AMD men de känns som budge... 25/02 Nvidia mutar ju företag så att deras kort får bättre prestanda än AMDs kort. Går att finna bevis på många forum och sidor så jag tänker inte länka några källor då man kan helt enkelt gå till Google och söka "Nvidia bribes game companies" 25/02 programmerare som har 30 års erfarenhet, och inte som ubisoft där dom har praoelever från spelgymnasiet. 25/02 senaste , och troligtvis sista ati-kortet jag hade va 5770. Det funkade att köra dom flesta spel på ultra i ngt år. 25/02 Troligen är det utvecklarna som inte orkat utveckla och optimera spelet AC: Unity till PC. 25/02 va det inte så med dx11 också, att det skulle öka prestandan ? fast alla spel gick i 3 fps om man valde det istället för 9. 25/02 vad behöver man för att få asscredd unity att inte micro lagga å strula då tro,,,,,,, 25/02 Skulle tro attt de flesta stora utvecklare har fått ta del av dx12, även om det rör sig om en tidig version. 25/02
Skicka en rättelse