Förra veckan hörde vi internetviskningar om hur #Rock Band-serien förmodligen kommer resa sig ur askan. Rykteskarusellen fortsätter med den andra giganten i genren – #Guitar Hero. Spelserien tog paus 2011 men sägs vara på väg tillbaka, enligt två av varandra oberoende källor inom #Activision som Kotaku pratat med.

Det sägs att det nya spelet ska avtäckas under årets E3-mässa, och att den tecknade stilen kommer ersättas av en mer realistisk ton. De tidigare Guitar Hero-utvecklarna #Neversoft och #RedOctane har stängt sina dörrar, och ingen av källorna berättade vilken utvecklare som numera håller i plektrumet. Playstation 4 och Xbox One nämns som format.

Activision kommenterar uppgifterna med ett klassiskt "vi kommenterar inte rykten och spekulationer"-utskick, men säger också att de enbart skulle återuppliva Guitar Hero om de kunde utveckla rätt innovationer för att ta varumärket in i "nästa generation av gaming".

Jag tog inte illa vid mig, men att säga åt folk att "det var väl när man var mindre" nedvärderar deras upplevelse. Ganska onödig attack på folk som tycker GH och RB är kul. 26/02 Jag sade ingenting om människorna som spelar Guitar Hero, utan endast att jag ansåg att spelet var plastigt och att Rocksmith smiskar det på stjärten. Förlåt att du tog illa vid dig, Guitar Hero måste betyda mycket för dig. 25/02 Ja, väx upp för fan! Alla måste vara 45+ och lika tråkiga och nedvärderande mot folk som inte delar hans uppfattning! (som Dominus) 25/02 Hoppas faktiskt det kommer ett RB eller GH eftersom syrrans ungar drog isönder mina trummor och det är helt omöjligt att få tag på några för tillfället. (Jo jag vet "Kolla Blocket"). Säger som jag sa efter att ha testat Oculus Rift: Sjukt överhypat, fan... 25/02 Så bara för att man lär sig att spela gitarr så är det inte ett spel? Vad kallar du de olika minispelen för något? 25/02 rocksmith e så mycket bättre & är inte ens ett spel(man lär sig på riktigt) detta e mer leksaker även om det var lite småkul & lira trummor i rock band. 25/02 Det behövs inte mer än VR-stöd. Morpheus till PS4 eller Rift till PC. Står på scenen på riktigt! Det skulle vara otroligt grymt. 25/02 Finns väl roligare spel att köra på en förfest? Men visst var det kul när man var mindre. 25/02 F2p, köp ett album för 50kr och en låt för 5kr.. skulle sälja som smör! Vet precis vad jag skulle köpa. 25/02 Skulle eventuellt fungera för trummor på lägre nivåer, men tvivlare på att de lär ge Kinect-stöd för ett sådant här spel. EDIT: Skulle dock vara roligt med en "Air guitar band"-mode. =) 25/02
Skicka en rättelse