På många sätt är Toejam & Earl-serien ett bevis på hur det kan bli när det går snett mellan utgivare och utvecklare. Det ursprungliga spelet, som släpptes 1991 till Sega Mega Drive, fick snabbt en trogen fanskara som uppskattade de slumpgenererade världarna, co-op-möjligheterna och den utflippade världen. Men när det vankades uppföljare ville utgivarna fokusera på andra saker, och de blev på det stora hela besvikelser.

Nu ska serien återupplivas med uppföljaren #Toejam & Earl: Back in the Groove, och tack vare en kampanj via Kickstarter kommer det inte finnas någon utgivare som ställer till det. Greg Johnson, en av männen bakom de första spelen, styr skutan som når hela vägen in i hamn om de kan samla ihop 400 000 dollar.

För den summan tar de konceptet till framtiden med en rogulike-inspirerad design, online multiplayer för upp till fyra personer och annat som förhoppningsvis gör fansen glada. Spana in klippet nedan för att lära dig mer och klicka vidare till kampanjen om du vill investera en slant.