Istället för Qwerty och Dvorak kommer "Formation skithög"

Som de flesta har dagens tangentbord sina rötter i skrivmaskinerna och bokstavernas placering grundar sig i att försöka hålla isär de gamla slagarmarna så att de inte trasslade ihop sig. Idag finns inte det behovet men ändå är Qwerty ohotad herre på täppan, även om uppstickare som Dvorak försökt utmana genom åren. Det ska företaget Beeraider försöka ändra på med sitt väldigt speciella tangentbord som utgår från en helt unik design.

De själva beskrive det som en "milstolpe inom gränssnitt" och hävdar att det kommer göra dig både snabbare och effektivare på att skriva. Vi är försiktigt skeptiska.

nä jag tycker nog att qwerty funkar, i bemärkelsen "är tillräckligt bra" (det är alltså inte i tangentbordslayouten som produktionskedjor har sina effektivitetsförluster). även om det skullle gå att skapa "bättre" layouter än qwerty tror jag att vinsten... 01/03 Det har gjorts ett antal studier på det här, och det man kan se är väl att korrekt utförda studier hittar ingen fördel med Dvorak. Läsvärd artikel, trots nära 20 år på nacken: http://reason.com/archives/1996/06/01/typing-errors/1. Inledning och epilog... 01/03 Menar du inte att 'wasd funkar'? ;) Det finns väldigt mycket utrymme att förbättra tangentbordet för de som faktiskt använder det till att skriva mer än enstaka ord åt gången. 01/03 qwerty funkar. de borde fixa problem som finns istället. 28/02 Hade en långtråkig projektvecka på gymnasiet för ~10 år sedan, så jag och en polare började tävla lite. 1.592s blev mitt personbästa. Vet knappt om jag varit under 2.5s de senaste gångerna jag försökt, men man lägger ju inte ner en vecka på't idag, som... 28/02 Vi som har QWERTY i ryggmärgen har nog svårt för att anpassa oss. Men tänk på kommande generationer. Om det nu finns effektivare alternativ tycker jag inte det är helt otänkbart att man testar runt lite, och sen låter en generation få lära sig något eff... 28/02 Hahahah!! Carl Johansson-Sundelius, du är så jävla rolig :) 28/02 Tror inte det här är svårare att lära sig än vilken annan tangentbordslayout som helst. Den har vissa fördelar i och med att tangenterna är ergonomiskt positionerade.och mycket mer effektivt placerade i förhållande till respektive fingers rörlighet (Det... 28/02 Helt utsuddade på mitt tangentbord. :P 27/02 Det går nog skriva med det med en hand också, men i filmen säger de att de yttre tangenterna är till för lillfingrarna. Ser ut som de förväntar sig ungefär samma handposition som vanligt. Skulle gärna se en förbättrad layout på tangentbord, men att lära... 27/02
Skicka en rättelse