Här är faktorerna bakom just ditt köp, ha inte mage att tro något annat!

Nielsen, ett företag i USA som undersöker medievanor, har i en ny undersökning konstaterat flera saker om PS4- Wii U- respektive Xbox One-köpare.

Av grafiken ovan kan vi utläsa att Xbox One-köparen älskar varumärket över allt annat, och att intressanta funktioner också är en starkt bidragande faktor till köpet. Samt bättre processor såklart.

Wii-köparen är en levnadsglad prick som bara vill "ha kul", gärna med ungarna och till ett bra pris.

PS4-ägaren är en inbiten elitist som över allt annat önskar bättre upplösning i sina spel. Ett större spelbibliotek och en snabbare processor ligger också på listan. Han eller hon vill ha det bästa.

Det är givetvis väldigt vanskligt att dra verkliga några slutsatser utifrån sådana här förenklade undersökningar, men det kanske ligger några gryn av sanning i resultatet?

Vi kan väl göra ett experiment. Rösta nedan och berätta hur väl de olika drivkrafterna stämde in för dig i dit val av konsol! Diskutera sedan i kommentarsfältet.

En av de största anledningarna till att jag köpte ett PS4 är PS+ och det finns inte med i listan. PS+ är en skitbra deal för mig som har ps3, psv och ps4. Det var när jag skaffade PS+ som jag typ slutade använda mitt 360 :P 01/03 Jag har redan fått det förklarat. Men tack för påminnelsen! 28/02 Du är lite för dåligt påläst. PS4:an har haft 3D-stöd i över ett halvår.. Så när det gäller Blu-Ray filmer är skillnaden obefintlig. 28/02 Har inte PS4 fler exklusiva spel eller fler exklusiva i görningen än Xbox? Så var det på PS3 vs 360 iafa. 28/02 Köpte xbone pga. sunset overdrive, när jag spelat ut det byter jag maskinen mot en ps4 (har en kompis som vill byta) 28/02 Jag vet tyvärr inte, och har själv inte hunnit testa något, men det har ju kommit en hel del patchar sedan artikeln skrevs, och det står inte alltid klart vad som åtgärdats. Bäst vore såklart om HDTVtest kunde göra en uppföljande artikel och se om de... 28/02 Äger de flesta konsolerna och tycker den här "undersökningen" är helt åt hel%%#vete! Ett bra spel är bra på oavsett på vilken platform det är på. "Fun-factor"?? ala WiiU....jag är mållös. Finns roliga spel till den konsolen men att kalla det en faktor... 27/02 60hz på en pc får mina ögon att blöda när det kommer till spel iaf. 27/02 Köpte min PS4 för jag alltid gillat Sony och Playstation bättre. XB1 fick jag, men skulle aldrig köpt för egna pengar. Och Wii U komemr jag köpa för Spelen. Så jag antar att det finns en dos sanning 27/02 Därför köpte jag min PC: Hårdvarukåt. :( 27/02
Skicka en rättelse