Brukar du få huvudvärk och "trötta ögon" när du spelar i långa sittningar? Då kommer PC Gamer med en smart liten guide för hur du kan lösa problemen. Det förutsätter dock att smärtan är relativt liten – har du konstant huvudvärk eller kroniska besvär med ögonen bör du uppsöka en läkare.

För dig som har den lindriga sortens problem kan det hjälpa med att ha rätt belysning. Den ska gärna vara jämnt fördelad i rummet och helst inte komma från lysrör. Ett sätt att "stretcha ögonen" för att undvika trötthet och spänningshuvudvärk är att emellanåt titta bort från skärmen och fästa blicket på något avlägset objekt, antingen i rummet eller utanför fönstret.

Vill du slå på stort kan du testa Gunnar-glasögon som sägs skydda ögonen, men hur vetenskapligt bevisat det är får vi lämna osagt. Det finns också ett program att ladda hem för att justera färginställningarna på datorn, vilket avbelastar de stackar ögonloberna.

Läs hela guiden hos PC Gamer.

Sova hjälper, det är ingen nyhet att sitta vaken dygnet runt är inte alls bra för kroppen, speciellt hjärtat så den risken tar jag inte för att få spela någon timme extra. Men om det är så att man ska hålla sig vaken ett tag så brukar det hjälpa om jag... 03/03 Jag hade också GRYMT mycket problem med detta. Sen fixade jag en bett-skena som man kan fixa hos tandläkaren när man sover.Pga att frugan tyckte jag gnisslade tänder lite väl mycket på nätterna. 99% av huvudvärken försvann över en natt :) EDIT: Skenan... 02/03 får extrem huvudvärk av total war spel, när jag suttit 12 timmar i streck .. men huvudvärken kommer nästa dag .. precis som man blir bakfull. ;) 02/03 Fysisk aktivitet är the bomb. Varje laddtid resa sig upp och röra armar, axlar och nacke tex. är det ett spel med långa laddtider kan några snabba armhävningar klämmas in. 02/03 Träning? Men det e ju jobbigt... 02/03 Hatar att erkänna det, men träning av rygg och nacke har hjälpt mig, räcker med att träna en gång i veckan har jag märkt :) 02/03 Under hela min tid som jag har spenderat framför datorn, har jag extremt sällan fått huvudvärk, och tror att dom få gångerna jag har fått det, så beror det på för lite sömn... Får vara nöjd medans det varar :P 02/03 Bästa botemedlet/sättet att förebygga är väl ändå att ha en hög framerate, 60+ eller mer om din skärm stöder det. 02/03 Jag har alltid min bordslampa påslagen. Den står bakom skärmarna så det blir ett softat bakgrundsljus. Kan inte sitta i direkt mörker, då får jag besvär ^^ 02/03 Äger ett par Gunnar, och kan säga att för mig personligen gjorde det att jag kunde uppfatta rörelser bättre(te x fiender i bf4 som inte var mitt i skärmen). Sen har de en lätt uppförstorning så allt blir lite större vilket är ju ganska trevligt. Men för... 02/03
Skicka en rättelse