Om det är någon funktion som Playstation 3-ägarna har efterfrågat så är det möjligheten att komma åt konsolens användargränssnitt (XMB) under spelandets gång. #Sony har redan deklarerat att de planerar att göra något åt detta, men de har inte velat säga något om när detta ska ske - fram tills idag det vill säga. I en intervju med tekniksajten MCVUK avslöjade nämligen företagets entusiastiska Storbrittanien-chef Ray Maguire att "in-game communications" kommer att implementeras i och med att konsolens firmware uppdateras till version 2.4 vilket enligt samme man kommer ske under sommaren.

Our momentum will continue with the introduction of in-game communication in the summer, firmware update 2.4 and the strongest line-up of games through our third party partners and our own studios.

Inte en spelmaskin? Det är just vad det är. Sony PlayStation 3 är en spelkonsol, med extra finesser såsom webbläsare, mediafunktioner, möjligheten att köra Linux (rätt tydligt att det inte är det primära syftet, då bl.a. 3D-access begränsas i hypervisor... 04/03 Och saken är den att man ska kunna ta sig ut ur spelet för att komma på XMB samma sak som att tabba ur ett spel på datorn och komma åt desktop. PS3 är inte heller en spelmaskin. Det är även ett mediacenter och webbläsare. Desutom även en komplett dator... 04/03 Ok. Klart det kanske inte bara är att fixa men ändå... att de inte planera in det här redan från första början? De har väl sina anledningar antar jag.. 04/03 Sony borde släppa sitt "Friends" som ett öppet protokoll alt. skapa en "Sony IM"-klient. Inte för att på något vis konkurrera emot Microsoft:s Live Messenger, men för att ge andra möjligheten att samtala med de som spelar PS3. Sedan jag införskaffade... 04/03 Fattar inte varför det ska ta sån j*vla tid! 04/03 För att folk på ens friendlist kan skicka meddelanden till en, t.ex. "hej, skall vi spela?" och det meddelandet ploppar upp i hörnet, man kan dock inte svara på det om man inte stänger ner sitt spel 04/03 klockrent till COD4 :D 04/03 hahah är nöjd som fan redan men kanske inte riktigt vet vad som saknas, men bring it on :) 04/03 Har ingen konsol så jag undrar vad det är som är bra med tillgång till XMB under spelandets gång? Varför så efterlängtat? 04/03 Ja, Datorer är annat än spel maskiner också om du inte har noterat. 04/03
Skicka en rättelse