När de två populära Playstation 2-spelen #Final Fantasy X och #Final Fantasy X-2 fick ny skrud förra året så blev resultatet lyckat. En stadig fyra (med spretig, blond frisyr) blev betyget när Fredrik Eriksson recenserade utgåvan till Playstation 3 och Vita.

Vill du istället uppleva äventyren till Playstation 4 går det också bra, förusatt att du har tålamodet att vänta ytterligare en stund. #Square Enix avslöjar att datumet för PS4-versionen är satt till den 12 maj. En nyhet är möjligheten att skifta mellan originalmusiken och de förbättrade tonerna i Final Fantasy X. Båda titlarna har cross-save till PS3 och Vita, och du kan även köra remote play med Vita.

Så vitt jag vet så fungerar det alldeles utmärkt, det går t.o.m. att göra alla level exploits i FFX-2, körde det på vitan och det fungerade utmärkt att levla utan att spela ;P. 05/03 Håller med till 100% allt. Och självklart vet man ju hur man fuskar på FFX och fyller Sphere gridden! ^^ Kan man fortfarande använda "exploiten" i remaken? Man vill ju ha HÖG damage! :D 05/03 Problemet med sphere griden för mig är att det är en illusion av val, du har egentligen inget val, din karaktär kommer i princip alltid gå samma väg oavsett, du gör inte Tidus till en healer eller låter Yuna gå Wakkas väg, FFXII system är bättre för då... 04/03 Ja det håller jag förvisso med om. Det är inte FFIV- IX klass på spelet. Ganska linjärt, kanske inte riktigt samma känsla för karaktärerna osv. Men det har ändå inslag dolda saker såsom celestial weapons, gömda spelare till Blitzball osv. Det finns utry... 04/03 Jag håller med till viss del, FFX är höjden av bra fighting sýstem, det är klockrent. Men Sphere gridden är det sämsta level systemet i hela spelserien och storyn är extremt lam! Hade man skiftat fokus, tagit bort Titus helt och hållet så hade storyn... 04/03 Final Fantasy X är ett av de allra sista riktigt bra FF spel. FFXII var förvisso också bra, men inte FFX klass. Men som någon påpekade innan. Square enix (dåvarande Square) lyckades med allt förr. Sällan nuförtiden. När de gör något gammalt så lyckas... 03/03 Då vet jag vad jag ska skaffa om jag köper mig en PS4:a :D 03/03 Pepp! 03/03 Frågan är hur mycket det kan förbättras, som PS2-spel finns det ju inte så mycket man kan göra som inte PS3 klarade, PS4 saknar ju exempelvis 4k-stöd för spel. 03/03 Ja, tyvärr är majoriteten av deras nya saker riktigt usla. Förutom när de väljer att göra ett spel i deras klassiska stil och det blir riktigt bra som Bravely Default. 03/03
Skicka en rättelse