Ibland kan det vara jobbigt att läsa 20 000 tecken. FZ ger er snabbversionen av den unika intervjun.

Idag publicerade Forbes en unik intervju med Marcus "Notch" Persson om livet före, med och efter Minecraft. Den 20 000 tecken långa texten hittar du här, men FZ ger er snabbversionen nedan, i 7 utdrag från texten.

. [Efter försäljningen] "När affären var klar flög Notch, Porsér, Manneh och Mannehs tvillingbror till Miama och St Barts med privatjet. Persson kallade resan för deras 'sellout trip'"

. [Persson om några forna medarbetares reaktioner på avhoppet.] "Vi skämde bort dem, och deras reaktioner sårar mig"

. "På Rubberbrains [Perssons nya bolag] tillfälliga kontor studsar skratt och skämt om manliga könsorgan mellan väggarna, och ett irriterat golvdunkande hörs från grannen ovanför."

. [Om tjejer] "Jag försökte med Tinder, men det funkade inte. I Sverige finns det typ fyra användare." Därav nattklubbsräkningarna på 180 000 dollar.

. [Om fansen] "Folk började prata om konceptet Notch, typ, som ett ideal." "Jag tänkte tillbaka på när jag träffade mina idoler och fattade att 'shit, det här är verkliga människor'. Gapet blev så tydligt. Jag har inte den relation till mina fans som jag trodde att jag hade."

. [Om Minecraft] "Ordet Minecraft är mer googlat än Bibeln, Harry Potter och Justin Bieber."

. [Om näthatet] "Jag kämpade med varför folk var så elaka online, " berättar Persson. "Du ser elaka kommentarer och det känns nästan som om de är skrivna med en större font."

Ja jo såg videon efter jag skrev kommentaren. 04/03 Så du menar att att pengarna automatiskt rullade in för att han släppte en 'Infiniminer-klon'? Varför är då inte Zach Barth miljardär? Du begriper väl att det krävs mycket mer än så för att tjäna pengar på ett så minimalistiskt spel som Minecraft? Oavse... 04/03 Han startade hela early access trenden, så kreativ är han nog fan 04/03 Önskar att jag också saknade så pass mycket kreativitet att jag kunde tjäna miljarder på min hobby :'(. 03/03 Han har inget mer kreativt sinne än nästa person. Det är moddarna till minecraft som är kreativa. 03/03 Vad har han gjort som är så kreativt? Han gjorde en Infiniminer-klon som skulle bli Dwarf Fortress i 3d men slutade blicka ditåt när pengarna började rulla in. 03/03 Men det är ju precis det han har sagt att han vill...att koda, och inte stå i rampljuset för en produkt som han fick göra med Minecraft. Artikeln finns ju att gräva fram i FZ:s nyhetsarkiv, dock så hinner jag inte göra det just nu. 03/03 Han kommer säkert att skapa en hel del men jag tror inte att han sätter sig och kodar/skriver något själv. :) 03/03 Ytterst tveksamt, en kille med Notch kreativa sinne kommer utan tvekan att att skapa något. På vilket sätt och vilken form återstår att se. Dock så skulle jag med min amöbahjärna inte ha något emot att leva som kung resten av livet. :) 03/03 I den långa artikeln står det att de registrerade bolaget utifall att de skull få en ide nån gång. Det finns alltså inga planer alls för det. :) Jag förväntar mig inte att Notch någonsin kommar att skriva indiespel igen utan gör som vilken vettig miljar... 03/03
Skicka en rättelse