Idag publicerade Forbes en unik intervju med Marcus "Notch" Persson om livet före, med och efter Minecraft. Den 20 000 tecken långa texten hittar du här, men FZ ger er snabbversionen nedan, i 7 utdrag från texten.

. [Efter försäljningen] "När affären var klar flög Notch, Porsér, Manneh och Mannehs tvillingbror till Miama och St Barts med privatjet. Persson kallade resan för deras 'sellout trip'"

. [Persson om några forna medarbetares reaktioner på avhoppet.] "Vi skämde bort dem, och deras reaktioner sårar mig"

. "På Rubberbrains [Perssons nya bolag] tillfälliga kontor studsar skratt och skämt om manliga könsorgan mellan väggarna, och ett irriterat golvdunkande hörs från grannen ovanför."

. [Om tjejer] "Jag försökte med Tinder, men det funkade inte. I Sverige finns det typ fyra användare." Därav nattklubbsräkningarna på 180 000 dollar.

. [Om fansen] "Folk började prata om konceptet Notch, typ, som ett ideal." "Jag tänkte tillbaka på när jag träffade mina idoler och fattade att 'shit, det här är verkliga människor'. Gapet blev så tydligt. Jag har inte den relation till mina fans som jag trodde att jag hade."

. [Om Minecraft] "Ordet Minecraft är mer googlat än Bibeln, Harry Potter och Justin Bieber."

. [Om näthatet] "Jag kämpade med varför folk var så elaka online, " berättar Persson. "Du ser elaka kommentarer och det känns nästan som om de är skrivna med en större font."