#Nvidia ger sig in i kampen om världens alla vardagsrum. En ny Shield-konsol är under utveckling med Android och Tegra X1 som bas. Maskinen är ungefär dubbelt så kraftfullt som en Xbox 360 och kan streama titlar i 1080p och 60fps via streaming-tjänsten Nvidia Grid.

Nvidia Grid är en tjänst där du streamar spel från "superdatorer". Dessa kommer vara utplacerade i hela världen och hastigheten ska vara "snabbare än du hinner blinka". Vi är försiktigt skeptiska tills dess att vi själva kunnat fingra på tekniken. Två typer av prenumerationer kommer stå till förfogande: premium och free, men vi får inte några exakta prisuppgifter (antagningsvis är det sistnämnda alternativet gratis).

Biblioteket med spel till Nvidia Grid ska innehålla ungefär 50 titlar till lanseringen, däribland #Portal, #Star Wars: Knights of the Old Republic, #The Witcher 3: Wild hunt, #Crysis 3 och #Borderlands: The Pre-Sequel!.

Lanseringen är planerad till maj och konsolen kostar 200 dollar.

Via Verge.

Humble bundle priser kommer det nog aldrig vara. Men oftast får man ett tiotal skitspel med varje bundle. Tycker själv det är rätt bra priser på psn och steam reor med undantag för senaste åren på Steam. 10/03 Naturligtvis menar jag rea priserna är dyra, det är väl bara en åsikt. 09/03 Det är som Steam, du måste vänta på rea innan det blir billigt. 07/03 En snabbkoll i PSN store för PS3 så verkar det vara rätt dyra priser för väldigt gamla spel som väl inte går att sälja vidare sen? 06/03 Kan inte för mitt liv begripa vem som ska köpa denna maskin. Vill någon ha en billigare konsol med billigare spel? Köp en ps3. Reor varje vecka på psn. 04/03 Alltså det börjar bli så billigt att köpa datorkraft på nätet så detta är nog en väldigt bra idé, visst det kommer vara väldigt dyrt att köpa datorkraft under 1800-2200 när de flesta spelar, men det innebär att du kan använda den datorn till något annat... 04/03 Köp en Samsung platta med OLED-skärm istället. Är inte snabbast eller flyter bäst i alla lägen men bilden är så pass bra att det känns som i en klass för sig när du ska surfa på nätet, kolla film eller titta på semesterbilder. 04/03 Såg det nu oxå :( hoppas dom släpper tablet mex X1 chippet oxå. Nån mer konsol behöver jag inte 04/03 Fast nu handlar det inte om en platta, artikeln handlar om en android "konsol" utan skärm etc som du kopplar till TVn. 04/03 Jaha, ja det här är väl framtiden antar jag. Streama spel. Ingen piratkopiering. Inga online hacks. Aldrig äga ett spel igen, bara hyra dem (jag vet att vi inte äger spel, vi bara licenserar rättigheterna, men i dagsläget är det iaf svårt för dem att... 04/03
Skicka en rättelse