Spel handlar inte bara om godhjärtade hjältar som räddar världen från fasor. Nästan lika ofta befinner vi oss på den andra sidan av myntet, där vi med mörker i sinnet går loss på hjälplösa npc:er för vårt eget höga nöjes skull.

Eurogamers Johnny Chiodini tittar närmare på några spel som fick honom att känna sig som ett riktigt as. Till exempel verkar han ha en komplicerad relation till hästar, vilket de stackars djuren i #Red Dead Redemption blir varse. Han dyker även ner i spel som #Dishonored, #This War of Mine och #Papers, Please. Klippet med de onda gärningarna ser du nedan.

Det finns förstås många fler spel än så som låter oss förlusta oss på den mörka sidan. #Fable, #The Sims och #Grand Theft Auto V är ytterligare några exempel. Vilket spel har bäst lyckats locka fram din inre skitstövel?

Tror det var typ Hare Krishna eller nåt? 31/08 Lemmings. Jäklars vilket blodbad det var :'( http://l.j-factor.com/gifs/Lemmings-OnlyFloatersCanSurviveThis.gif 06/03 KOTOR 2 leker ju ännu mer med hela konceptet med ont och gott. Jag minns fortfarande en scen där jag gav några mynt till en hemlös man, bara för att ens mentor i spelet visade mig hur det gjorde honom till en "rik" måltavla i slummen han levde i, vilket... 05/03 Jag kommer ihåg Persian gulf och Commando libya Det är vad man kan kalla klassiker om man nu skall använda det uttrycket, härligare tider då man blåste terrorister åt helvete får man leta efter. Rainbow Six då det gäller taktisk fps! Sleeping dogs ger... 05/03 Spelar aldrig som ond i spel där man har ett val att göra så. Så nej, finns inget spel som fått mig att känna mig som en skitstövel. :) 05/03 "Spelen som gör oss till skitstövlar" Spel som CS och Call of Duty är mycket bättre på att göra oss till rövhål än något singleplayer spel någonsin kommer kunna vara. Dock får jag säga jag fick lite dåligt samvete på grund av mitt övervåld när jag utfär... 05/03 Någon som minns Star Wars: KotOR? (xbox år 2003 och finns ju på steam osv nu också).Där kan man ju få paragon eller renegade poäng beroende på om man gör goda eller onda gärningar. Jag är alltid god i såna spel. Jag vill ju liksom leva upp till en Jedi.... 05/03 Min första tanke är Call of Duty: Modern Warfare 2 när man skjuter ner ett stort antal civila resenärer på en flygplats. En av de få gångerna som jag har känt en klump i halsen från ett spel. Då kände jag mig som ett riktigt rövhål. 04/03 Vad är det här för trams? Spel som gör oss till skitstövlar ser jag mer som League of Legends, Counter Strike, World of Tanks, DOTA m.fl. Alla dödshot och hopp om att man ska drabbas av cancer och andra åkommor. 04/03 Hur var det med Grand Theft Auto då? Gta1 och Gta2 var bäst med gänget som joggar runt på ett led. När man hörde deras ramsa så började jakten. 04/03
Skicka en rättelse