SteamOS-gamepaden är klar och visas på GDC - firas med rea på kompatibla spel.

Steam Controller visades upp redan när Valve började pratade om sitt spelfokuserande operativsystem och mängder med gamepads skickades ut till deras partners. Efter kritik från såväl dem som spelare, särskilt kring avsaknaden av en analog joystick, försvann den tillbaka till ritbordet.

På Game Developers Conference finns dock som utlovat den färdiga versionen och en läckt bild från mässgolvet ser du nedan. Valve firar avtäckandet av såväl den som de nya Steam-maskinerna, samt streamingenheten Steam Link, med en rea på kompatibla spel.

Tack till anon166869 för detta #nyhetstips!
Eftersom kontrollen kommer kunna köpas separat och även kunna användas till andra datorer än just Steam Machines så är kontrollen i sig faktiskt relevant att diskutera. Jag har t ex ingen som helst tanke på att köpa en Steam Machine, men tänker nog köpa... 08/03 Du kan ju gärna få stå med ett par kontroller i handen bara o se hur långt du kommer med det Så eftersom man pratar om kontroller så kanske det inte är så konstigt att man tar upp konsolen också? Kanske bara är så att jag läser mera på andra forum än... 07/03 Och jag trodde artikeln + diskussionen handlade om kontrollen, inte konsolen. 07/03 oups menade ju inte bara kontrollerna, trodde jag folk fattade men tydligen inte *suck* Hela "paketet" för 4000-5000kr inkl kontrollerna. 05/03 Kruxet med touch på mobila plattformar är att skärmen inte mäter av dina fingrar. Jag har en Z3 och det funkar så länge man inte har för stor kontakt yta. Personligen så skulle jag aldrig byta en analog mot en touch. Intrycks känslan man får av analogt... 05/03 "handtagen" gör att den inte ser speciellt egonomisk ut för min del. Sedan kan man tycka att dom borde gjort spaken konkav istället. Den ser riktigt plastig och billig ut förövrigt. 05/03 Den kommer kosta $49 i november, vilket är samma pris som en PS4 kontroller i USA, alltså strax över 500kr i Sverige. 05/03 Varför skulle kontrollen kosta 4000-5000?! Dessutom, jag kan hålla med om att den är ful men om den fungerar bra är det ett givet köp! 05/03 Japp, ful handkontroll. Ser ut som något ur en reaback på öb. Men det är ju som sagt en prototyp på bilden. Är själv lite skeptisk/rädd för hur spelkänslan blir utan spakar i vissa spel. 05/03 Har varit skeptisk till tidigare prototyper men detta ser ut att kunna fungera och faktist vara bättre än traditionella kontroller, jag skiter i hur plastig och ful kontrollen är som många redan påpekat om det är en bättre kontroll. 05/03
Skicka en rättelse