Hävdar företagets självsäkra storchef Gabe Newell.

Åksjuka har varit det enkom största problemet med alla VR-maskiner som FZ har testat hittills. Men nu hävdar Valves Gabe Newell att deras HTC Vive, storsuccén på Game Developers Conference som avslutas idag, inte har problemet. "0 %" av deras testpersoner ska ha upplevt problem.

Lösningen ska enligt Newell vara den exakta laserteknik som används för att följa spelaren i rummet. HTC Vive använder sig av sensorer och mottagare på själva headsetet, till skillnad från exempelvis Oculus Rift som har sändaren på headsetet. Användadet av laserbasstationer för att mäta position adderar till exaktheten, till skillnad från Rift-varianten att ha en IR-kamera på skärmen.

Allt detta enligt företaget självt, men sammstämmiga rapporter från journaliser på konferensen vittnar om att det kan ligga sanning bakom Newells ord.

Det Winzi skriver :). Tyvärr blir det problem att exempelvis spela på bärbar konsol, som kan vara bra på långa resor. Har försökt men då blir jag ännu mer åksjuk. Precis som Winzi säger, hjälper det att fokusera framåt med blicken. Tittar jag på när någ... 08/03 Inte nödvändigtvis bra balans, däremot ett mer känsligt balanssinne. Det gör att du kan ha väldigt bra balans men samtidigt problem med påfrestningar. Precis som mh76 säger att han blir mer påverkad av illamåendet i en bil än i buss/tunnelbana har mycke... 07/03 Jag är en astrofysiker och känner mig förolämpad 07/03 Nej, Nej och åter Nej. När du "panorerar" med Vive så kommer upplevelsen vara likadan som i vekligheten. Det krävs ingen astrofysiker för att förstå det. Lighthouse-systemet har koll på precis var du är. Din rörelses effekt, i verkligheten, på det du... 07/03 Intressant att du säger att du har problem med balansen. Jag var av tron att personer med Bra balans tenderar att bli åksjuka och vice versa. Men detta kanske bara är en välkänd skröna :) Någon som har mer kunskap? Nej, nu får du backa lite. Det krävs... 06/03 Pris på denna leksak?? =) 06/03 Helt korrekt! Han säger ju inte att 0% kommer att bli åksjuka, utan 0% av de som testat hittills. Ber om ursäkt för det, har ändrat. 06/03 Pazu och du har missuppfattat . Varken Gabe, Valve eller HTC hävdar att de löst åksjuka relaterat till icke-överensstämmande intryck från syn och inneröra. Läs mitt förra inlägg igen. Med Vive är det INTE någon åksjukeinducerande skillnad på att titta... 06/03 Läs kommentaren av pazu. Det är skillnad att titta runt i verkliga livet. Stor skillnad att låta kroppen uppleva en virtuell verklighet. Möjligt att Valves lösning orsakar minst problem, men jag tror inte på 0%. Vek på vilket sätt? All åksjuka går inte... 06/03 Jag menade inte att barnen som blir åksjuka är veklingar, själv blev jag också det när jag var yngre. Riktade mig mot vuxna som klagar på att de blir åksjuka. 06/03
Skicka en rättelse