Spelgiganter battlar på världens mest prestigefyllda finanslista.

I veckan skrev vi om Marcus "Notch" Perssons framträdande i amerikanska finanstidskriften Forbes, som publicerades i samband med tidningens årliga sammanställning över världens rikaste personer.

Nu kan vi berätta att Notch har fint sällskap på listan av Valves stormogul Gabe Newell. Newell grundade Valve 1996 och har sedan dess byggt upp ett mindre imperium med sitt Steam som överskuggande inkomstkälla. Forbes estimerar att Newell är god för 1,3 miljarder dollar, vilket placerar honom bland de 500 rikaste personerna i hela den kända världen.

Notch kvalar också in på 1,3 miljarder dollar, men de kan båda se sig utklassade av en annan tekniknörd – Bill Gates ligger nämligen i topp med ett nettovärde på hela 79,2 miljarder dollar, vilket är i runda slängar 660 miljarder svenska kronor.

Och det är INTE ett räkneexempel.

Så allt jag behöver göra är att dricka lite mera öl och köpa en hatt? 07/03 Du lär räkna på hur mycket mer pengar minecraft kommer att ge Notch och hur mycket pengar Valve/Steam kommer att ge Gabe, för varje år som går. Svaret är 0 för Notch, och en oklar men troligtvis ofantlig summa för Gabe. Skulle Gabe sälja Steam, då jäkla... 07/03 Varför skriver ni om sånt folk redan vet ? Det finns ju massvis av mer intressanta saker att skriva om, typ det man läste på Gameractor att Phil Spencer ska försöka få med Sony och Nintendo i ett samarbete mot DDoS attacker. Ni måste få nyheter indroppa... 07/03 Ja snacka om "one hit wonders" med Minecraft. Rätt konstigt egentligen att man kan bli så rik på bara ...mja 1 spel som inte är så speciellt spelmässigt sett. Aja det är efterfrågan som styr antar jag, sen kan det va vilket skit som helst... 07/03 Däremot kan pengarna läggas på att uttöka industrier och skapa jobb med löner som faktiskt går att leva ett anständigt liv på (till skillnad från tex USA där du inte kan klara dig på 40 timmars arbetsvecka med minimilön i många delstater) 06/03 Superlätt att räkna 660 miljarder SEK delat på 7,3 miljarder människor = 90,4 SEK per människa Nej inte riktigt så va? Om du äger 100 tusen SEK och en Afrikan äger 100 SEK så är du tusen gånger rikare. Om ni båda får 1 Miljard var så är du inte tusen... 06/03 Tjock, Mustasch, Skägg, Spel och Hattar. Jag har hittat receptet för att bli rik!! 06/03 Dessa grabbar borde kosta på sig en fettsugning! 06/03 Det är svårt att veta hur rik han är eftersom Valve är ett privat bolag och inte behöver presentera några siffror offentligt om det inte passar dem. När det gäller Notch var de mesta siffrorna kända, så det är lättare att uppskatta förmögenheten. 06/03 sjukt att mr.newell ändå inte är rikare än så, jag menar steam är ju rätt stort idag och så har en minecraft snubbe typ lika mycket pengar som han, rätt galet. 06/03
Skicka en rättelse