#Microsoft ämnar satsa mer på spelande för Windows 10, vilket bland annat innebär att Xbox One-spel lanseras till operativsystemet och att konsolen i sin tur får en version av operativsystemet. Formaten ska samverka på ett helt nytt sätt, men hur kommer det fungera med Xbox live gold-prenumerationen som Xbox-spelarna måste betala för att spela online?

Enligt Microsofts Larry Hryb kommer pc-spelare inte behöva betala månadsavgift för online-multiplayer. Vilket känns som en god idé då pc-spelare traditionellt kunnat avnjuta gratis onlinespel under väldigt lång tid. Frågan är hur de inbitna Xbox One-spelarna kommer reagera..

Via PC Gamer.

Det jag menar. Äger själv ingen xbone men är glad över spelen vi kanske får till PC som Halo mm. Dock hävdar ju många att dom köper konsoll bara för dom exklusiva titlarna som kommer till dessa. Nu är det ju bara Nintendo och Sony som kör egna titlar.... 09/03 Haha, ja, det är konspirationsteorier att företag vill tjäna pengar XD men tack för insikten att jag alltid kommer vara sur å grinig på MS samt att jag inte tror på månlandningen... Inte helt säker på hur du kom fram till det men, good job! 09/03 Undrar hur det går med ryktena att dom ska börja med nån slags prenumeration på win precis som dom har på office med 365 såg nåt om att dom skulle göra nåt i stil med win.office & deras musiktjänst osv mao ett allt i ett vore skönt tycker jag för gissar... 09/03 Det är två olika saker. Tidigare använde du telenätet för din internetåtkomst, men betalade fortfarande telefonräkningen. Med dagens teknik så är uppkopplingshastigheten långt snabbare, och man betalar nu dessa leverantörer av bandbredd (ISP) istället... 09/03 Om man skulle kunna spela online spel utan att betala för sitt ISP så hade det varit gratis. men så länge jag måste betala för att komma online så kan jag ju inte spela online gratis. 09/03 "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch" Slutdiskuterat. 09/03 Borde du inte ha inlett den frågan med stor bokstav? Hur ska man annars förstå vad du menar? 09/03 Jag förstår inte riktigt, övervägde Microsoft ens på riktigt att ta ut en avgift för att folk som som spelar online-spel ska få fortsätta göra det, med Win 10? Jag kanske kan förstå att det skulle kunna gälla MS-spel som körs via PC, typ x-box portar,... 09/03 Alla spel som kommer att produceras i framtiden har nu möjlighet att med lätthet portas till vilket annat system som baseras på Windows 10 (PC, Konsol, telefon eller läsplatta). Detta medför att man kan släppa ett spel på en mängd fler plattformar utan... 09/03 oo det har du rätt i... 09/03
Skicka en rättelse