Sajten Evenews24.com har avslöjat att en Eve Online-spelare har lyckats med en spektakulär kupp i det populära MMO-spelet, där han kom undan med 600 miljarder ISK. Det motsvarar ungefär 110 000 svenska kronor, om man gör prisjämförelser med vad speltid i Eve köps för.

Evenews24 berättar att spelaren Non Erata under sex månader infiltrerade en av spelets många mäktiga organisationer, Vanguard Frontiers, helt i syfte att genomföra stölden. Spelaren vann företagsledningens förtroende och kunde till slut erhålla en prestigefylld chefsroll. Därfter använde han sin karaktär och fem alias för att länsa företaget på tillgångar medan dess chefer var offline. I en kommantar till Evenews säger företagsledarna ladygrey och Tessa Yor att de känner sig besvikna och förådda, och efterlyste att utvecklarna vidtar åtgärder mot spelare som Non Erata.

Eve Online har blivit känt för spektakulära, spelarskapade händelser, mycket just tack vare öppenheten och den uttalade viljan från utvecklarna att inte begränsa spelarna.