Ännu en spektakulär storkupp i det vidunderliga MMO-spelet.

Sajten Evenews24.com har avslöjat att en Eve Online-spelare har lyckats med en spektakulär kupp i det populära MMO-spelet, där han kom undan med 600 miljarder ISK. Det motsvarar ungefär 110 000 svenska kronor, om man gör prisjämförelser med vad speltid i Eve köps för.

Evenews24 berättar att spelaren Non Erata under sex månader infiltrerade en av spelets många mäktiga organisationer, Vanguard Frontiers, helt i syfte att genomföra stölden. Spelaren vann företagsledningens förtroende och kunde till slut erhålla en prestigefylld chefsroll. Därfter använde han sin karaktär och fem alias för att länsa företaget på tillgångar medan dess chefer var offline. I en kommantar till Evenews säger företagsledarna ladygrey och Tessa Yor att de känner sig besvikna och förådda, och efterlyste att utvecklarna vidtar åtgärder mot spelare som Non Erata.

Eve Online har blivit känt för spektakulära, spelarskapade händelser, mycket just tack vare öppenheten och den uttalade viljan från utvecklarna att inte begränsa spelarna.

Exakt! Att han inte nyttjar glitchar eller fuskar med tredje-partsprogram samt tiden han la ner på att allt efter spelet egna regler göra det är faktiskt lite berömvärt. 11/03 Skön lirare. Har svårt att förstå syftet dock. Gemenskapen var det stora i EVE, iaf för mig. Visst, han har säkerligen varit smart nog att han haft flertalet "alts" vid sidan av som han tränat parallellt så han bara kan föra över tillgångarna dit och... 10/03 Tycker det verkar rätt dåligt. Finns ingen som helst konsekvens eller risk med det hela. Om det vore mer realistiskt skulle det var förenat med stor risk för spelaren, men nu kan han komma undan hur enkelt som helst. Precis som att trolla anonymt på nät... 10/03 Hah jag har för mig att i en gammal trailer så är det någon som infiltrerar, spionerar och saboterar. 10/03 Hehe, ok, ska hålla mig borta då :) 09/03 "Företaget" kan ju hyra spioner som jobbar med att hitta alla account som tjuven använder, och sedan ge ingame pengar till de som kan bevisa att de förstört för dessa account. Eller om företaget är stort nog så kan de nog harassa snubben som stall ifrån... 09/03 Man får skylla sig själv om man involverar så mycket pengar i ett spel. -_- 09/03 Visst är det rätt intressant att det går att göra sådant här, men samtidigt är det helt omöjligt att undvika detta om man har att göra med någon som inte använder sig av några som helst skrupler online. Dels måste du vara tankeläsare, dels är det alldel... 09/03 Första regeln i EVE-Online, lita inte på någon. 09/03 Fast EVE online är ju spelarstyrd och sådant här uppmuntras av utvecklarna. Spelarna skriver historien helt enkelt. Dont hate the player :D 09/03
Skicka en rättelse