Öva på CS-färdigheterna under skoltid i höst.

Förra månaden rapporterade vi att Arlandagymnasiet i Sigtuna planerar att dra igång en e-sportsutbildning till höstens läsårsstart. Programmet kommer att start blygsamt med 5-7 platser per år men målsättningen är att detta ska utökas till 25-30 elever.

Nu följer andra gymnasium på i något som kan börja liknas för en trend. Senaste utspelet kommer från Aleholmsskolan i Sävsjö som lanserar kursen E-sport från och med i höst. Enligt ett pressmeddelande kommer eleverna att få ”professionell E-sportträning som kan kombineras med skolans alla sju program. Eleven får grundläggande behörighet samtidigt som den får fördjupa sig i och träna E-sport på skoltid.”

Vad tycker ni? Är det rätt av gymnasieskolor att profilera sig på e-sport? Är det egentligen någon skillnad på det och skolor som erbjuder programmering, idrott eller måleri som specialisering? Diskutera!

Jag har personligen ingen åsikt i ämnet, det enda jag reagerade på var att du inte tror att de kommer kunna söka in till ett universitet efteråt, vilket de absolut kommer kunna göra. Det kan alla som gått ut gymnasiet med slutbetyg. Men det här med att... 12/03 Det räcker väl att ungdomarna sitter och spelar på sin fritid? Det är en hobby och inget annat, de bästa spelarna idag på esportscenen verkar ha klarat sig bra utan att gå ett gamer-program på gymnasiet... 12/03 Kvarsittning om man TKar nån? 12/03 Om du på allvar tror att de inte kommer få universitetsbehörighet så är snarare du ett slöseri på skattemedel. 12/03 Nej slöseri på skattemedel. De kommer knalla till soc när de inser att de inte är bra nog för en karriär inom esport hur bra är det att slösa bort 3 år och inte vara behörig för universitet osv? 12/03 Det står att linjen fortfarande ger behörighet, alltså byter de förmodligen ut de valbara ämnena eller programspecifika (vi hade CAD 1+2 och mikrodatorteknik som programspecifika, valde bild och musik som egna val). Det är ju inte som att de plockar bor... 12/03 Mina skattepengar :( 12/03 Varför skulle inte spel få vara med i skolor om det inte tar en allt för stor del utav studierna? Det skulle öppna upp för en helt ny värld där skolor kanske anordnar turneringar och mycket pengar omsätts vilket gör att e-sport växer sig allt större och... 10/03 Roliga prov. 1on1 mot läraren eller? :D 10/03 Finns det estetlinje så bör det finnas möjlighet till att utbilda sig i andra underhållningsformer tycker jag. Sedan är det ju exakt likadant som alla sportgymnasium i inriktning. Huvudsaken tycker jag är att man läser grundämnen, resten bör vara ett... 10/03
Skicka en rättelse