Formatkriget mellan blu-ray och hd-dvd avgjordes nyligen till den förstnämdas fördel. Därmed drog #Microsoft en rejäl nitlott - deras satsning på externa hd-dvd-spelare till Xbox 360 blev allt annat än lyckad. Och eventuellt kommer de satsa på en blu-rayspelare till 360:n.

Financial Times uppger att Microsoft förhandlar med #Sony om saken och att en blåstrålespelare kommer finnas som alternativ till 360:n i framtiden, antingen inbyggd eller som extern enhet. Uppgiften bekräftas av Sonys USA-chef Stan Glasgow, men Microsoft själva förnekar att det ligger någon sanning i ryktena.

I Sonys konsol Playstation 3 ingår en blu-rayläsare som standard. Xbox 360 levereras i dagsläget med en vanlig dvd-läsare.

Tack till Boomer för detta #nyhetstips!
Just det ! ? 03/04 Om den blir billig så är det intressant. För precis som med HD-DVD:n är den isf bara till för att kolla film. 11/03 hoppas verkligen på Blu ray spelare till 360 10/03 Att såna här och liknande trådar som inte ens har nått att göra med vad som är bäst, så spårar det ändå ut i den eller den är bäst. Den som är inbiten 360 eller ps3 snubbe borde släppa loss lite och ge den andra konsollen en chans, själv så har man ps3... 10/03 Att ni orkar? Har ens GT5 skade-simulering? :P 360´s och PS3´s processorer har fördelar och nacktdelar båda två i slutändan är de ungefär lika kraftfulla endå så iaf till det de ska användas för -->spel<--. Lagringsmediat tror jag inte spelar ett dugg... 10/03 Jag talar inte om att inte köpa långsiktigt. Jag talar om att det är rätt skrattretande att enbart hänvisa till vad som KANSKE kommer i framtiden. En annan vill spela spelen NU. Men du kan ju sitta där med din basenhet och drömma dig bort till en tid... 10/03 Då är vi annorlunda, jag köper en konsol som jag vet kommer att hålla mig underhållen i ett BRA tag efter inköp. Jag köper inte bara pga de aktuella speltitlar utan också pga kommande titlar. Köper man en konsol för stunden och nästa i andra så är man... 10/03 Det är ofta stor skillnad på pressrelease screenshots och grafiken i spelet. GT5: http://www.fz.se/bilder/arkiv/c/c7dsh28p0lxrjbftmwkyu94on615q3gi.jpg PGR3: http://image.com.com/gamespot/images/2007/024/pgr313_full076_screen.jpg Så man ska inte dra för... 10/03 Jag tar inte ställning i frågan om vilken maskin som kan trycka ur sig värst grafik och fysik men sluta för bövelen att jämföra två helt olika spel! De är inte gjorda för att tävla med varandra. Om en spelfirma fick i uppdrag att göra ETT spel för båda... 10/03 Exakt det jag ville få fram men vissa förstår inte bättre. Angående HD-DVD, samma sak där. Får se hur spelmarknaden kommer att se ut efter detta, dvs Xbox360 vs PS3. Min oro ligger på att Sony kanske kommer att dra upp priserna bara för Blue-Ray's skull... 10/03
Skicka en rättelse