Upp till bevis, grafikelitister. Testa er själva i det här experimentet.

Våra vänner på Gamespot har gjort en intressant experimentvideo: de låter oss testa om vi verkligen kan se någon skillnad på grafiken på Playstation 4, Xbox One och PC. Anhängare av respektive plattform är som bekant snabba med att hävda att just deras spel ser snyggast ut och att just deras plattform äger när det gäller, men nu är det alltså upp till bevis.

I videon visar Gamespot hur det gick till när de genomförde experimentet, och framåt slutet kan du själv testa dina skills. Posat gärna resultatet nedan. Och var ärlig.

Filmen kan köras i full HD/60fps, så det torde inte vara någon större risk att youtube-komprimeringen förstör experimentet.

ah jo skrev fel, menade UE4.. um crysis finns på konsol både ps3 o 360, men liknande UE4 alltså Cryengine, så har det pc i sikte. Och det är min poäng, vi har just nu ex antal nya spelmotorer som landat/landar, som sporrar kreativitet inom pc världen... 14/03 Om man vet vad man ska titta efter så kan man se skillnad. Detta beror oftast på att spelen till PC inte görs om, utan bara piffas till lite grann med diverse tekniker och effekter, då det skulle ta längre tid att göra som spelet igen. De mest uppenbara... 14/03 Sen att alla var samma konsol gör ju att testet inte testar kvalliten i spelet utan våran uppfattningsförmåga. När man aktivt letar efter skillnader kommer man hitta dem. Så premiserna i hans test säger inget om skillnaden bara att man kan lura folk gen... 14/03 Kanske för de sluta med att göra high en pc games...och börja med konsol spel... 14/03 Tycker mig att det alltid har dykt upp sådana spel, som utmanar dagens hårdvara, imo så är det den sista delen i spelvärlden att vara cynisk över då det går framåt hela tiden. Kolla bara UE3 tex, är ju inte direkt med konsolerna i siktet dom utvecklat... 14/03 Ja, snart kommer väl RödaKorset med en rapport om barnfattigdom för barn som bara har en spelplattform. De ondgjorde sig ju över att barn känner sig mindervärdiga för de inte har senaste iPhone osv som kompisarna. 14/03 Förutom att det är enorm skillnad på 30, 60 & 120fps @ 120hz. Samt med 720p v 1080 v 1440p. 14/03 Öhhh. Gör om gör rätt.... 14/03 Haha otroligt njutbart och läsa hur folk tar till sig en försvarsställning för deras kära datorhårdvara. Jag är otroligt nöjd med min PS4 som kostade mig 3490:-, som dessutom kommer bara producera bättre och bättre grafik de nästkommande 5 åren. Önskar... 14/03 Ett helt vettigt svar! +1 Men, bli en God gamer, gotta' catch them all, haha "for the lulz" 13/03
Skicka en rättelse