#Sim City blev en kalldusch för alla oss som växt upp med stadsbyggarsimulatorn. Buggar och extremt trasiga servrar fick halva spelvärlden att se rött, men även storleksbegränsningar på städerna gjorde att högafflarna omgående åkte fram. Hoppet har där efter satts till svenska #Paradox Interactive som ger ut finska #Cities: Skylines. Det har du inte gjort förgäves och släppdagen till ära har det släppts en ny trailer.

Stora städer och höga byggnader har fått låtsasarkitekter att skrika ut sin lycka över spelet, men även vunnit kritikernas gunst. På Metacritic är medelbetygen höga och kommentarerna mycket positiva. Tyvärr kan vi här på FZ inte bjuda på något utlåtande idag, du får helt enkelt nöja dig med en liten film.

Update! Kolla in vår bloggare Pjotors sammanställning av de första recensionerna.

Skulle gissa på samma sak. Paradox är ganska glada för DLC-expansioner men till deras fördel brukar deras DLC även komma tillsammans med en gratis-patch som lägger till en hel del funktioner. Sen är ju modding helt öppen med ett moddverktyg i spelet (ob... 12/03 Tack för heads up! Det här måste jag sätta tänderna grävskopan i någon gång. 11/03 Paradox är utgivaren, spelet är utvecklat av ett finskt bolag, så då vet man att det är kvalitet! :) Men speciellt när finnar och svenskar slutar med sin dumma rivalitet och samarbetar, så kan det oftast bara bli något bra. Tänk er Finland/Sverige ihop... 11/03 För min del var det ett extremt hype inför Sim city. Men efter floppen så skrattade jag tillbaka mina sedlar ner i plånboken och köpte en pizza. Jag garvade så mycket när jag åt den att jag gick något i halsen, kvävdes. Jag fick hjälp av min bror att... 11/03 Förtillfället så finns det inga mikrotransaktioner och stort moddnings stöd. De har lovat mycket gratisuppdateringar. Sedan så ska det också gå på paradox linje, så det lär bli några DLCer/expansioner. 11/03 Någon som vet om det förekommer någon typ av mikrotransaktion i detta spel, eller om det finns planer på det? 11/03 :D Fan va besviken jag blev på coop i simcity... Förutom allt annat som sög i spelet så var det ju långt ifrån det coop jag hade fantiserat om att få köra. Att bara dela typ sopbilar och brandkår mellan sina städer (kolonilotter) var inte alls det jag... 11/03 Ha! Det var kul! :) 11/03 Starta en steam-chat med din coop-partner och skicka din save-fil var 20'e minut så har du en autentisk simcity coop upplevelse. 11/03 Inget coop, inget köp. 11/03
Skicka en rättelse