Många är vi som ser fram emot old school-rollspelet #Pillars of Eternity som efter en försening släpps den 26 mars. Spelet finansierades via Kickstarter med en kampanj som visat sig vara en kamp på liv och död för utvecklarna #Obsidian Entertainment.

En dokumentär om arbetet med spelet är under produktion och en första förtitt ser vi nedan. I den avslöjas att Obsidian arbetade på ett stort konsolspel under 2012, men utgivaren avbröt samarbetet. Detta fick förödande konsekvenser för Obsidian som tvingades sparka personal och till och med satte att konkret datum för konkurs om de inte hittade ett nytt projekt.

Sen kom #Double Fine Productions med sitt #Broken Age och visade hela världen att crowdfunding kan fungera för att finansiera spelutveckling. Obsidian hakade på trenden och resten är, som man brukar säga, historia.

https://player.vimeo.com/video/121305519

Road to Eternity: Part 1 from Obsidian Entertainment on Vimeo.

Hoppas mycket på detta spel, nu har man ifs blivit bortskämd med spel som Wastland 2 och Divine Divinity original sin... 12/03 Jag är verkligen glad att Obsidian klarade sig. Då de är riktigt duktiga på rollspel. Som också är min favorit genre :) 12/03 Jag tror inte det här kommer bli portat. Utifrån gameplay videos så hade det troligtvis varit löjligt osmidigt att spela med kontroll oavsett hur man gör om UI:t 11/03 Kickstarter <3 11/03 Hoppas på portning av detta till ps4/xbox one också, som Wasteland 2. Känns som det kommer komma fler sådana här spel (bra rpg) i nära framtiden, men utan pc får jag normalt sitta och uggla med någon annan typ av spel på konsol. 11/03 ME3 är helt lysande förutom slutet, som ändå är helt ok med extended cut, DA2 är som sagt mediokert men absolut inget dåligt spel, det hade bara helt extremt höga krav på sig då DA Origins är ett av dom bästa RPG som någonsin har gjorts. Jag kommer fort... 11/03 Som jag förstod det så valde Obsidian att göra ett samarbete med Paradox pga de inte hade pengar till publicering, så Paradox har inget med spelet att göra förutom när det kommer till reklam. 11/03 Jag är väldigt glad över att de lyckats så här långt! Jag är peppad på Pillars of Eternity och längtar tills det släpps, de är ju så himla duktiga, hade varit tråkigt att de gick i konkurs. 11/03 ME3 är ett riktigt bra spel. Det enda dåliga med det spelet är den sista kvarten. DA2 är mediokert, men det är inte ett dåligt spel överlag. Vad gav den här inställningen oss istället? Well, hade deras eventuella misstag med DA2 (och ME3 eftersom du ins... 11/03 Tur som satan att paradox gick in med stöd också 11/03
Skicka en rättelse