Inget Paradox-spel har sålt så bra det första dygnet - omsätter galet många miljoner på 24 timmar.

Vem kunde tro att ett spel om att effektivisera vägstrukturer, bostadsområden och industrier skulle bli ett av de mest populära spelen i #Paradox Interactives historia? Inget har i alla fall omsatt lika mycket pengar de första 24 timmarna som #Cities: Skylines - efter det första dygnet hade 250 000 exemplar sålts, vilket ger en omsättning på cirka 70 miljoner kronor.

Finska utvecklaren #Colossal Order blev förstås överlyckliga och kommenterade försäljningsrekordet på följande vis:

We at Colossal Order are absolutely thrilled to see so many players enjoying Cities: Skylines and that the Steam Workshop is filling up with amazing content from the modders. We are feeling very happy and proud and can't wait to continue working on Cities: Skylines together with the community!

Om vår recensent blir lika charmad får du veta senare idag, tills dess kan du spana in de sex bästa moddarna eller börja bygga på ett eget Stockholm.

Tack till necrolock för detta #nyhetstips!
Va!!!?? Menar ni att om man gör ett bra spel och sedan prisätter det låg så säljer det i mägnder!? Vad säger ni om det EA? Det kunnde ha varit erat Sim City, men ni valde att tänka med röven. Skyll er själva och grattis till det nya kung-spelet i City... 16/03 Det var ett mästerdrag av Paradox att ge ut gratis förtittsnycklar till kända YouTubare och streamare. 14/03 För min del är det här ett av de få spel som jag skulle kunna lägga 500-600kr på utan att blinka :) 13/03 Det är nog sant. Tror dock att med tanke på uppmärksamheten att 30-60:- extra vore en finare sweet-spot. Jag ska inte klaga dock för det är ju billigare för mig om jag köper det! 13/03 Kan ju dock vara en av orsakerna till att det har sålt så bra, ju brantare prissättning ju färre blir det som spontanköper. Fungerade iaf för mig när jag köpte den när jag såg priset. Hade det närmat sig 400kr hade jag nog avvaktat eller glömt bort den. 13/03 Tror paradox grämer sig lite över att de prissatte spelet så pass billigt. 28 euro . 13/03 Amen för det :-) 13/03 Välförtjänt. Grymt roligt spel som resulterat i allt för lite sömn den här veckan. Allt som inte Sim City var och lite till +moddar, moddar och mer moddar!! 13/03 Hehe! Vi kan ju inte låta dem ha ensamrätt på vissa uttryck - du får enkelt lita på att vi använder det med måtta =) 13/03 Grattis till Paradox Interactive och Colossal Order. En önskan till FZ bara: använd inte ordet galet i rubriken. Det ger en känsla av Aftonblaskan och det är ingen angenäm känsla. 13/03
Skicka en rättelse