I december for det skiftnycklar och bomber genom luften när #Hearthstone-expansionen #Goblins vs Gnomes lanserades. Med över 100 nya kort så finns det mycket att välja bland, och ett särskilt populärt tillskott är Dr. Boom.

Den kraftulla doktorn slår inte bara hårt utan framkallar även två mekaniska bomber – något som gjort att han fått brett genomslag och hittat ett hem i många olika typer av kortlekar. "Nerf!" har många spelare vrålat, "absolut inte!" säger #Blizzard i en intervju med Metabomb. På den oundvikliga nerf-frågan svarar game director Eric Dodds:

– Absolut inte. Vår generella filosofi är att vi inte vill ändra någonting. Den enda anledningen till att vi ändrar saker är om vi känner att de har en negativ inverkan på helhetsupplevelsen för våra spelare.

Är du en Dr. Boom-hatare får du dras med honom även framöver, alltså, och Big Game Hunter är därmed fortsatt relevant.

I Hearthstone kan man bara ha 30 kort i leken och max 2 av samma(eller 1 om det är legendary). I MTG kan man ha 200+ kort och 4 av samma kort. Bara för att du får 7 nya kort först gången du byter ut din hand är MTG inte mindre slumpmässigt inom denna... 20/03 Slump i kortspel, kombinerat med det faktumet att vissa kort är bättre än andra...vad är det du tror att jag inte förstår? 19/03 Suck... varför svarar du på något du inte läst ordentligt vad det handlar om? 18/03 I MTG får du ALLTID dra 7 kort och drar du en ny hand får du ett kort mindre. I HS får du bara byta ut kort (allt dra en ny hand). Själva problemet är "slumpmässigheten" att jag drar exakt samma kort som jag slängde (t.ex. tre icke creature kort som jag... 18/03 Exakt. Kanske skulle ta bort Esset ur vanliga kortlekar också, för att det är så OP :) 18/03 Då borde du veta att samma sak kan hända där också? Har flera gånger haft motståndare som ger upp direkt i MTGO då de får dåliga händer. Så förstår inte varför du anser att det är ett problem i Hearthstone men inte i MTG? Om du tycker att det är ett pro... 18/03 Nä jag har bara spelat Magic sen 90-talet... 16/03 Antar att du aldrig spelat kortspel förr? 15/03 Förlåt, tanken var att ironin skulle vara uppenbar :) Kan inte påstå att Doktorn används överallt, men visst är det ett bra kort. Det finns ju däremot gott om bra kort, som många anser i princip borde ingå i varje deck, vilket inte betyder att dem måste... 14/03 Ang att det finns många dåliga kort så läste jag att han som byggde magic (eller vat det MaRork Rosewater) tyckte att dåliga kort fyller en lärdomsfunktion. Man kan då , om nan är noob, börja utskilja både vad som är dåligt, men i och med det även vad... 14/03
Skicka en rättelse