Nintendo avfärdar spekulationer om att de ska go full mobile. Avslöjar "NX".

I samma andetag som Nintendo meddelar att de ska satsa på mobilmarknaden, berättar man att man arbetar på en ny spelplattform som går under kodnamnet "NX".

"Nintendo har beslutat att ta sin tv-spelsaffär till smarttelefonmarknaden, men inte för att vi har förlorat passionen eller visionen dedikerad till tv-spelssystem," sa Nintendo-bossen Satoru Iwata på en presskonferens alldeles nyss. "Tvärtom har vi nu, tack vare vårt beslut att använda smarta enheter, en ännu starkare passion och vision för den dedikerade tv-spelsmarknaden än tidigare.

"Jag kan nu bekräfta att Nintendo för närvarande utvecklar en dedikerad spelplattform med ett helt nytt koncept, under kodnamnet 'NX'"

Vad NX faktiskt är återstår att se. Iwata meddelade att de kommer berätta mer om projektet "nästa år". Låt spekulationerna hagla!

Ja de håller på med en uppföljare, men den kommer inte komma före Q4 2016 eller under 2017 om det går som planerat. 17/03 Tyckte jag läst rykten om att de redan jobbar på uppföljaren till WiiU. Gör det den här NX bra så kanske de kan vinna lote av mobilmarknaden med deras IPs för ett nytt ansikte på beprövade speldesigns, men rent allmänt känns det som de fortfarande har... 17/03 Må så vara men det stoppar dom inte från att arbeta på uppföljaren 17/03 Men bra att ni åtminstone till skillnad från en del andra sidor översätter citaten alls. 17/03 "tvspelsaffär" ? Det lät gulligt. Det är väl snarare affärsverksamhet eller liknande som han menar? :) Jag tror allt att FZ borde ändra lite i citatet. :) 17/03 Ja dom skulle kunna göra en Gamecube 2 som har mer fokus på spel och hårdvara än och vidare utveckla GC kontrollen. Dom får gärna ha kvar pekskärmen men göra den lite mindre och använda den mer som en utvidgning av kontrollen rent funktionsmässigt istäl... 17/03 De kanske har insett att de aldrig kan bli nöjda med Wii U. Tiden går för fort... 17/03 En spelstreamingtjänst från Nintendo hade varit ganska trevligt. Spela dina Nintendo-spel på alla enheter, överallt! 17/03 "Nintendo, together with DeNA, will jointly develop a new membership service, which encompasses the existing Nintendo 3DS, Wii U, the new hardware with a brand new concept NX, smart devices and PCs." 17/03 Kanske inte rör sig om en konsol, utan någonting i stil med ett eget spelgränssnitt som man kan köra kommande titlar på...eller nåt. 17/03
Skicka en rättelse