Utöver själva modermodemet är det grafikkorten som ser till att din dator kan visa upp de senaste spelen på din datorskärm. Ett av marknadens nya monster kommer från #Nvidia och heter Geforce GTX Titan X, bara namnet vittnar om att det här är allvar. Men priset då? Det kommer svida rejält i de flesta plånböcker.

#Nvidias vd Jen-Hsun Huang har under årets GPU Technology Conference presenterat prislappen på Geforce GTX Titan X och det går på cirka 10 999 kronor inklusive moms, om vi ska tro Sweclockers uträkning. Vad du får för denna summa är fortfarande höljt i dunkel då du får vänta till 20:00 innan mediaembargot släpps. Efter klockslaget lär en hel del tester dyka upp.

Geforce GTX Titan X finns ännu inte i butik, men bör dyka upp hos de flesta svenska återförsäljare inom ett par veckor. Det gäller alltså att snabbt sälja av det minst nödvändiga i bohaget snabbt.

Erm, hjärtat :P 20/03 5 timmar. Please. Det är knappt att arcade titlar klockar in på det. Och använda sig utav cutscenes som storydriv är knappast något fult. Sen finns det ju spel såsom Heavy rain, men sådana spel är ju "tack och lov" i minoritet. 19/03 Fast det stämmer ju.. 19/03 Och "faktan" i ditt inlägg skulle i det här fallet vara att den typiska spelupplevelsen på konsol bjuder på endast 5 timmars speltid där det mesta är utfyllnad i form av cutscenes? -_- 19/03 Det är ju inte en fördom. En fördom är när du intar en ställning utan att basera den på erfarenhet eller bevis och fakta. 19/03 Jag anar fördomar. Jag trodde vi var bättre människor än så. :| 19/03 Helt sanslöst att slänga ut så pass mycket pengar för ett enda g-kort... det ger inte på något sätt valuta för pengarna iallafall. 19/03 Jag vill minnas att spelen var mer optimerade för 800-serien, speciellt 8800gt. Visst den va nära kokpunkten men höll 3-4 år med det, ja över 80 % gpu load. Titlar som fear,far cry, Dead space FUNGERADE OAVSETT inställningar. Dagens Ass Creed unitys sys... 18/03 Titan X ger mellan 20-30% mer prestanda än 980. Men är det värt det? Nä inte för fem öre. Man får samma prestanda för sli och det är inte så svårt/dyrt i jämnförelse. Man kan hitta begagnade 780tis för 3k st och det e typ samma prestanda. nVidia måste... 18/03 Tror det bara är dubbla 8 pins eller 6+8 för kortet. Så visst drar det mer än mina 980 men tror inte det blir några enorma nivåer. Men vill helst se benchmarks först. 18/03
Skicka en rättelse