Det satt djupt inne, men igår meddelade #Nintendo slutligen att de tänker utveckla mobilspel. Parhäst blir det japanska mobilföretaget DeNa. Tillsammans ska de "säkerställa den nivå av kvalitet i spelupplevelsen som konsumenterna kan förvänta sig från en allians mellan Nintendo och Dena", lät det under presskonferensen.

Satsningen som kommer innebära helt nya originalspel, anpassade för smarta enheter, tycks ha fallit i god jord världen över – något som reflekterats på aktiemarknaden. När Wall Street stängde igår var priset på Nintendos aktier 18,22 dollar. Dagen innan var summan 14,9 dollar, vilket innebär en ökning med 27 procent.

Nintendo utvecklar även den nya spelplattformen NX, men det dröjer till nästa år innan vi får veta mer om den satsningen.

Källa: Venturebeat.

Håller klart med. Vore roligt om de kunde bygga en tjänst som steam där man har sin lilla katalog i molnet. Hur mycket pengar som helst finns att tjäna. 18/03 Jag säger bara låt mig köpa gamla pokemonspel till min 3ds, det hade gjort mitt liv. 18/03 Så underbart när världen fokuserar på pengar istället för vad som faktiskt är bra... 18/03 Hoppas mer på en kontroller man kan sätta i telefonen i, så man får vettiga fysiska knappar till telefonspel :) typ en GameCubekontroller med hål för telefonen :) 18/03 Xcom, Knights of the old republic eller Leviathan warships kanske? De enda jag kan komma at tänka på. Fast de är tablet spel och inte mobilspel. 18/03 Det ena utesluter inte det andra =) De är nog medvetna om vad folk egentligen tycker om "penga-spel". Kommer nog komma lite av båda. Tror inte de smutsar ner exempelvis Mario-märket med paytoplay koncept! =) Tror Nintendo är rätt företag för detta! Kan... 18/03 kommer väl bli spel inriktade mot casuals med freemium skit där man endast får spela en stund, sen så måste man betala eller vänta för att få fortsätta -.- finns verkligen inga mobilspel jag gillar, såvitt jag vet. var sugen på one finger death punch... 18/03 Om den här satsningen går bra kommer det säkert så småningom. 18/03 Marknaden är positivt inställd...jo det kan jag tro. Oväntat att det börjar kittla i "marknadens" erogena zoner när den får ett doftspår av kapital. Det som intresserar mig är vad vi spelare kommer tycka ;) 18/03 Lite besviken är jag ändå att de bara väljer att satsa på nya titlar till mobilerna. Jag är mer än villig att betala för en officiell emulator där man kan köpa äldre Gameboy- NES- SNES- och N64-titlar. Tänk Pokémon Crystal med sparfiler i molnet och möj... 18/03
Skicka en rättelse