Gabe Newell och Erik Johnson snackar om företagets framtid i en timme och berättar bland annat om ett väldigt hårt beslut.

En fråga vi ofta ställer oss är om vi inte redan hade fått ett #Half-Life 3 om det gått betydligt sämre för #Valve de senaste tio åren. Istället blomstrar företaget och det är inte på grund av Gordon Freeman som Gabe Newell är en av de rikaste personerna i spelindustrin.

I en färsk podcast, ledd av veteranen Geoff Keighley, snackar Newell och kollegan Erik Johnson om framtiden för Valve och berör allt från VR, Source 2 och såklart Steam Machines. Newell får bland annat frågan om när studion kommer att släppa en ny titel och han breder ut sitt svar under flera minuter.

Kontentan är dock denna: om tillräckligt många personer inom företaget, som har en väldigt platt och dynamisk organisation med flyttbara skrivbord, vill göra ett projekt så kommer det med största sannolikhet att bli av.

Portal 2 - en av Valves många succéer

Samtidigt påpekar han att det inte finns någon anledning för dem att blicka bakåt och göra saker som gjorts tidigare och att marknaden inte längre domineras av traditionella releaser i fysiska butiker. Han menar också att det vore dumt av dem att släppa ett gammelmodigt spel som inte tar hänsyn till allt de har lärt sig från att skeppa titlar såsom #Portal 2 och multiplayerfokuserade uppdateringar.

– I slutändan tror jag att våra kunder kommer bli nöjda med vad vi har spenderat vår tid på; att skapa underhållning till dem. Samtidigt kommer vi att bygga på det vi har lärt oss, vi kommer inte att "gå helt retro" för det finns för många intressanta saker vi har lärt oss. [...] Att göra ett nytt Half-Life utan att ta lärdom av senare spel vore ett dumt beslut.

Newell berättar också om det svåra beslutet att avbryta projekt som inte funkar, såsom rymdpiratspelet Stars of Blood som las ner för tre år sedan.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud...

Key timecodes:
5:30 - Why Valve Moved Into Hardware
9:06 - Valve's Electronics Plant
10:45 - Valve's Hardware Workshop?
12:05 - Titanium vs. Plutonium
13:43 - Erik on the Valve Hardware
16:11 - Valve's Forward Investing
19:10 - Linux vs. Windows
24:31 - Gabe on VR
32:40 - Erik on VR
34:50 - Will Valve Make VR Content?
36:42 - Source 2 Plans
38:46 - When Will Valve Make Another game?
44:18 - The Voice Workshop?
46:45 - Mobile vs VR
53:13 - DOTA Driven by the Fans
57:12 - Gabe's Toughest Decision

Ps5 exklusivt. Kom ihåg vart ni läste det först. 18/03 Du har det bakvänt. Hade han slutat anstränga sig för att han redan nått miljarderna som du antyder om så hade HL3 släppts för flera år sedan oavsett hur dåligt det hade varit. Valve är en extremt platt organisation där skillnaden mellan de längst ner... 18/03 Egentligen har jag inget behov ett nytt nytt HL. Missförstå mig inte, serien är en av mina bästa spelminnen men jag förstår inte riktigt varför en trea skulle vara mer intressant än något helt annat. Ser hellre att de fortsätter vara kreativa istället... 18/03 Tycker det känns som att source2 motorn vore ett ypperligt tillfälle att släppa HL3 Men vem vet det kanske släpps i vr på en mobil där du ska vicka på huvet för att svänga. Eller varför inte stillbild film på konsol. 18/03 ja.. hoppas dom säljer rättigheterna till timegate studios 18/03 "We'll keep moving forward, but that doesn't necessarily always mean what people are worried it might mean." Låter låvande imo... :) (hoppas!!) 18/03 De väll dags samla alla fans och people världen runtomkring och ta fan göra skyltar med HL3 Basterd :p och stå med alla utanför gabes hus.... 18/03 skulle lätt köra igenom hl2 och episoderna och portal spelen om de gjorde om de i source2 motorn, tills vi fortsätter vänta på nästa hl. 18/03 Jo precis. Men devs behöver ge fanns i hype trains och bara göra de bästa de kan. Personligen tycker jag inte Halv Life 2 är så bra som spel som många andra gör. Men jag tycker det är ett tekniskt bra spel. Men jag tycker också det är dumt att inte avsl... 18/03 Nu har jag inte lyssnat på intervjun, men utav det som skrevs så tycker jag det låter mer som att dom som jobbar på Valve får och gör det dom känner för. Jag personligen känner att Valve förlorar mig som kund och kanske många andra genom att skriva att... 18/03
Skicka en rättelse