Tidigare idag kom nyheten från Winhec-mässan i Kina att operativsystemet Windows 10 från #Microsoft släpps redan till sommaren. Glada nyheter för dig som vill offra föregående version till diverse hedniska gudar. De glada nyheterna tar dock inte slut där.

Terry Myerson, som är chef över avdelningen som har hand om Windows, meddelade idag att Windows 10 inte bara är gratis för de som har Windows 7 eller 8.1, utan även de som lånat en kopia från sidor på internet. Syftet med tilltagandet sägs vara ett sätt för företaget att få igen förlorade intäkter på att folk istället upptäcker #Microsofts betaltjänster, som till exempel Office 365.

En brasklapp utfärdas dock, det är ännu inte säkert om detta rör hela världen eller bara aktuella Kina där 75 procent av alla Windows-kopior är just illegala. Vi lovar att återkomma med svar när det finns att tillgå.

Den största frågan är mer, vill man ha Win 10? Lagligt eller inte. Är det nån som provat och kan säga att det inte är Vista all over? 19/03 men, hur kommer systemkraven vara jämfört med en (tidig) version av windows 7? kommer alla datorer som idag har win 7 automatiskt klara av OCH ge bättre prestanda med win 10? (och även innefatta gamla drivrutiner till ändre win7 datorer. win 7 släpptes... 19/03 http://www.polygon.com/2015/3/18/8252373/windows-10-free-upgrade-pirates "Update: A Microsoft spokesperson clarified in a statement to Polygon that the upgrade to Windows 10 will "not change the genuine state of the license," meaning non-genuine copies... 19/03 Jag förstår fortfarande inte. Har googlat och det är så otroligt luddigt överallt att det inte framgår något (hittar bara information om "upgrade program"). Jag har en relativt ny maskin. i7 2600, 8GB RAM och R6950 och jag kör fortfarande en gammal Vist... 19/03 Det kommer finnas ISO att köra ren installation. Läs vad jag skrev ovan, det gäller alla PC. Alla som installerar Windows 10 inom det första året kommer att få en nyckel gratis. 18/03 Bara två grejer jag fortfarande undrar angående detta. 1) Om man kör Win7 Ultimate idag, innebär då det att man får motsvarande version vid uppgradering till Win10. 2) Hoppas, hoppas verkligen man tillåts göra en fresh install, och inte en idiotuppgrade... 18/03 Du behöver inte skaffa en piratkopia för att uppgradera, rubriken blir bara lite slagkraftigare när det står så. Alla som har en PC som klarar Windows 10 (läs: modern hårdvara nog) får uppgradera gratis till Windows 10. Detta kommer bli en monstervåg.... 18/03 Någon som vet vad som kommer hända efter det första året? 18/03 Förväntar mig att Win10 levereras i barebones-version med en app store där man får köpa till större delen av operativsystemet i DLC-form. ;) 18/03 Var liknande med Windows 8. Då hade Microsoft en kampanj där användare fick uppgradera från en tidigare Windowsversion till Windows 8 för bara någon hundralapp. De tillät då även att du uppgraderade en piratlicens av Windows till en helt laglig licens... 18/03
Skicka en rättelse