TG Daily har under en tid haft en intervju i tre delar med Tim Sweeny, höjdarkille på #Epic och utvecklare av Unreal-teknologin, och i den tredje och sista delen handlar det om framtiden när det gäller spel och teknik.

Tim berättar att arbetet med nästa spelmotor (Unreal Engine 4) har påbörjats. Än så länge är det bara han själv som jobbar med den men han förväntar sig att ha ett gäng ingenjörer vid sin sida runt nästa årsskifte. Unreal Engine 4 kommer också i första hand utvecklas för nästa generations konsoler, alltså de maskiner som kommer efter Xbox 360 och Playstation 3. Detta gör att vi antagligen inte får se motorn förrän runt 2012. Tim säger även att UE4 kan komma att användas i nästa Nintendo-konsol om hårdvaran i den orkar prestera. I sista hand kommer pc-burkarna, vilket i sig låter konstigt då Epic gått med i [n=23724 PC Gaming Alliance] som nyligen startade för att främja pc-spelandet.

Tack till Silverfish, CharlieSimon för detta #nyhetstips!
Epic är sämst, vad har dom gjort förutom UT99? = bara idiot bloat skit, dom hadde tur att dom överlevde till 2001 pga av UT99 dom pengakonsollpuckona. /en som längtar efter Q5. 14/03 FPS på konsol är ok, gillade styrningen på Wii rätt så mycket, och Halo är skoj att lira med kompisar framför samma tv, men PC är kung för FPS spel, inget slår ett litet LAN med kompisarna. Ett skäl varför tex just Biochock såldes så pass mycket mer til... 14/03 synd på spelutvecklingen... dessa konsoller 14/03 [quote=WarpGuN]kanske inte så lustigt när UT3 säljer 1miljon ex, medans GOW 3-4miljoner?[/quote Det är inte spelet Unreal dom pratar om utan om grafikmotorn 14/03 Jaha ja... så man ska alltså enligt dig punga ut cirkus nio lax om året för att kunna lira spelen på max? När man ser sådana resonemang så är det inte svårt att förstå varför konsolerna håller på att ta över marknaden. Jag har sedan länge lagt ner hetse... 14/03 Många verkar vara snabba att dömma ut PCn som spelplattform men är det inte så att alla brancher upplever svackor då och då. Att slänga ur sig att PCn är död bara för att försäljningen har gått ner känns förhastat. Den är trots allt död först när inga... 14/03 Blablablabla.. vanesak helt enkelt. Går man direkt ifrån att ha spelat fps på pc till att sätta sig med en handkontroller är man i början som Bambi på hal is. Jo, jag vet.. har själv låtit pc spelande kompisar testat, vilket har varit en rolig syn. :P 14/03 Skojjar du eller? Om det är dyrt att vara PC gamer vadfan är de inte då att vara konsoll gamer där det kostar för precis allt, Spelen runt 700, minneskort lr hårddiskar för allt från 200-2400kr och handkontroller extra kablar med mera och allt jävla kör... 14/03 Vem f-n bryr sig! 14/03 jag köper inte speciellt många konsoll spel. Varför satsar inte alla på en månads avgift? den behvöe rinte vara speciellt stor kanske 20-60 kr månad är det många somn spelar så kommer de tjäna och undvika piratkopiering. Världen är grym men den går att... 14/03
Skicka en rättelse