För exakt en vecka sedan släppte Nintendo bomben att de tillsammans med japanska mobilföretaget DeNa ska låta sina klassiska varumärken göra entré på mobilmarknaden. Det hela rör sig inte om enkla portningar utan det här är spel anpassade för de mobila formaten. Nu har #Nintendo publicerat en lång rad med frågor och svar kring företagets nya jaktdomäner.

Det här inte första gången #Nintendo öppenhjärtlig berättar om vad som händer och hänt på företaget, bland annat har de haft ett litet segment som heter Iwata asks där företagets VD Satoru Iwata frågar ut sina anställda om deras karriär och spelen många av oss älskar. Den här gången är det dock på fullaste allvar och detta för att se till att det inte blir några som helst tveksamheter för oss konsumenter. En liten eloge får vi ändå ge dem.

Bland frågorna hittar vi svar rörande hur de tänkt ta sig an så kallade mikrotransaktioner, där konsumenten uppmanas att spendera pengar för att få fördelar i spelet. #Nintendo och Iwata är tydliga med att inte kalla det för free-to-play, utan free-to-start och säger att det inte går att utesluta denna form av spel. De är dock tydliga med att påpeka hur det är viktigt att barnfamiljer och spelare känner sig trygga i det hela och ingen ska känna sig lurade.

Frågestunden rör inte bara mobildelen utan nuddar även vid utannonseringen av den nya konsolen med kodnamnet NX. Föga förvånande förklarar Iwata att detta gjordes för att visa hur #Nintendo fortfarande menar allvar med dedikerade konsoler. Är du det minsta intresserad av vad allt detta innebär bör du ta dig tiden att läsa igenom alla frågor och svar.

Ja, man får helt enkelt förhålla sig. D v s spela/köpa andra spel om man tycker det stör. Det gör jag. 26/03 Problemet är att det spiller över till konsol och pc marknaden också. Det är en lukrativ idé och tro fan att kan man "lura" folk på pengar utan att de "märker" nåt så kommer de försöka införa det mer och mer. Det har ju redan börjat i BF och Deadspace... 26/03 Exakt. Man har då kommit full cirkel. Eller så slår man knut på sig själv för att inte nämna F2P fast det är precis det man ämnar göra. Personligen vill jag bara veta hur upplägget är innan jag köper. Och jag spelar inte sådana här upplägg. Vill man hål... 26/03 Jo jag vet. Men det är svårt att ta in. Jag själv spelar free to play spel som World of Tanks. Men jag har lagt lätt 3k på det på 2 år. Men jag har aldrig behövt vänta på något om jag inte betalat. Det är just "timer free to play" som jag är väldigt neg... 25/03 Det är sjukt mycket folk som betalar microtrans i f2p alltså. Det där därför det fortsätter utvecklas. 25/03 Fattar inte varför man inte bara kan göra spel som man kan köpa direkt längre :/ Jag menar kan jag köpa säg Simcity Buildt it på min mobil för 50-100kr så skulle nog kunna slänga dom slantarna där. Men om jag ska köra free to play med tidslås och alltid... 25/03 Har det sagts något om huruvida AMIBOOS kommer att fungera till Nintendos mobilspel? 24/03 Hoppas de kommer i form snart, vore sketatrökigt om det här blev en tvekamp mellan Sony och Microsoft. You never go full Sega ='( 24/03
Skicka en rättelse