De senaste dygnet har vi sett rubriker om att det pågått en Hearthstone-omgång som uppnått episka proportioner. Nu är den äntligen avslutad, och den klockade in på hela 45 timmar. Vi snackar alltså om en enda omgång, som vanligtvis inte vara mer än en och en halv minut.

Allt skedde såklart med hjälp av en hel del trixande, vilket Tom Marks borta på PC Gamer förklarar utförligt i den här artikeln. Ett utdrag:

"I Hearthstone är en omgång vanligtvis begränsad till en och en halv minut. Om ett korts animation forfarande spelas upp kommer det dock att vara kvar i den spelarens omgång tills animationen är klar. Spelaren Mamytwink utnyttjade detta till fullo [...] Han fyllde en spelares hand med nio exemplar av ett kort som heter Arcane Missiles, som ger tre i skada genom att skjuta tre långsamma missiler. Sen använde han 206 exemplar av ett kort vid namn Velen's Chosen som ökar besvärjelsers skada med ett, vilket ökade antalet missiler som sköts. Slutligen fyllde han brädet med sju exemplar av Prophet Velen, en minion som dubblerar besvärjelsers skada, vilket dubblerade de 209 missiler som Arcane Missiles-kortet skulle avlossat sju gånger, samt fick varje kort att skjuta 26 757 missiler istället för tre. En åt gången. I 40 timmar."

Det är en imponerande bedrift som är än mer imponerande att greppa, så läs artikeln och se gärna reprisen (eller delar av den) på Mamytwinks egen twitch-kanal.