Trots att förläggaren #Electronic Arts ännu inte bekräftat titeln - och trots att föregångaren #Mass Effect väntas få fyra ytterligare expansioner efter det i måndags lanserade domedagsuppdraget Bring Down the Sky - har utvecklaren #Bioware redan börjat prata om #Mass Effect 2. I en intervju på spelsajten ComputerAndVideoGames fastslår företagets talesman Matt Atwood att man trots förlagsbytet från #Microsoft till EA kommer låta uppföljaren i ett inledande skede vara [[Xbox 360]]-exklusiv, för att senare sannolikt släppas till pc. Biowares VD Greg Zeschuk passar samtidigt på att antyda ett fördjupat innehåll, om än i tämligen intetsägande ordalag:

Vi anser att Mass Effect 2 är oerhört spännande. Det arbete och det kunnande vi lagt i arbetet med det första spelet är enormt stort, och nu har vi chansen att faktiskt göra saker och ting lite mer innehållsrika.

Den som hoppats på att få se de första bilderna från spelet får vänta ytterligare ett tag - ingenting talar för att EA kommer att göra avstyra uppmärksamheten från pc-utgåvan av Mass Effect som väntas levereras till butikerna någon gång i maj. En halvkvalificerad gissning torde vara att förlaget bryter tystnaden tidigast på [[Games Convention]] 2008 i Leipzig 20 - 24 augusti - om ens då.

Skicka en rättelse