Daniel Breitholtz från Idol är inte den enda att ifrågasätta Arnroths spelrecensioner.

Det har varit en intressant vecka för vår krönikör Thomas Arnroth. Den inleddes med att Daniel Breitholtz, talangscout och gammal Idol-jurymedlem, ifrågasatte varför en "snubbe i 50-årsåldern" satt och recenserade "tvspel åt kidsen". På kritiken kring detta uttalande svarade han följande:

– Jag har uppenbarligen retat upp varenda joltdrickande manliga oskuld i 40-årsåldern som innehar email.

Arnroths tid i skottlinjen slutade inte där, och nu börjar det bli komiskt på allvar. Vänersborgspolitikern Rune Lanestrand skriver i sitt blogginlägg "Varför göra reklam för alla våldsspel i Public Service?":

– Varje onsdag i Gomorron Sverige får Thomas Arnroth göra ohämmad reklam för de senaste dataspelen. Precis som om inte barn och ungdomar, vuxna också för den delen, spelar tillräckligt ändå.

Och fortsätter:

– Thomas Arnroth är själv ingen reklam för osunt spelandet. Grå i ansiktet med ögon smala som strimlor och slapp i språket föreställer jag mig att han kommer direkt från nattvak framför spelplattan med skrivbordet belamrat med pizzakartonger, kaffekoppar och tomma cocacolaburkar.

Förutom ett par påhejare i kommentarsfältet, som bland annat ska "skicka bloggen till SVT" (se mer längre ner), svarar Arnroth själv på kritiken:

– Hejsan alla. Kul att jag och spel engagerar. Jag ska framföra era klagomål. Ha en bra dag så ses vi nästa onsdag! Jag ska försöka se mindre sliten ut, men kan inget lova.

Och nu, kära läsare, knorren som vi alla hade väntat på. Det handlade ju egentligen om etik i spelbranschen, vilket Lanestrand visar tydligt i sin replik:

– Hej Thomas Arnroth med förhoppning om att du slutar att göra reklam för allt dödande och våld. En ofin fråga. Får du betalt både från Sveriges radio och de företag som tillverkar våldsfilmerna. Bättre betalt ju högre betyg du ger. Få lite perspektiv på tillvaron. Lämna skärmen och fräscha upp dig med att gå ut i naturen och upptäcka att flyttfåglarna är på gång.

Ridå.

PS. Ny krönika från Arnroth på söndag, missa inte det!

Några kommentarer, på kommentarerna

Absolut ingen bro (eller referensen de kommer att missa helt)

Eva, Arnroth ÄR svensk media

Finns det vuxna människor som använder ordet tönt? Så töntigt!

Förutom spelen som handlar om lantbruk, stadsbyggen eller hjälpa små hundvalpar nedför ruschkanor

Arnroth och Breitholtz verkar ändå ha avslutat diskussionen i någon form av överenskommelse.

Breitholz = Mr Ego Lanestrand = inte det minsta fördomsfull Det är ok att recensera och intervjua författare och deras böcker men inte spel och film. Är det ens möjligt att ha med kultur i SVT utan att det är reklam i så fall?! Trenden är väl att B känd... 29/03 Jag har min PVR inställd på inspelning varje onsdag kl 7.45-8 som jag kikar på sen när jag är hemma. Arnroth är, för mej, det enda sevärda på gomorron. Jag gillar hans inslag men tycker han får alldeles för lite tid i rutan. 10 minuter typ i veckan för... 29/03 Det här är humor det. Som vanligt är det kul när människor som inte har någon som helst koll uttalar sig om saker. Kuuul... 29/03 Vad i helvete är det här för folk? 28/03 Alla vi som väntat i 3 år på Pillars of Eternity, försöker kombinera denna nya spelglädje med ett 16-timmars arbete och ute-mat dagligen räck upp en hand! Sliten? Less på knulla? Precis fyllt på godisberget? Ser fram emot eld från himlen som regnar över... 28/03 Ja jag måste verkligen missat den. 28/03 Breitholtz har ju gått ifrån att vara en någorlunda respekterad person inom musikbranchen till att göra allt för att dra till sig uppmärksamhet genom att inte hålla med någon och göra allt för att provocera. Han agerar ju även som "hockeyexpert" åt Afto... 28/03 Tänk dig kontext, men lite vagare. En viss struktur eller sammanhang som skapar innebörd och mening till fenomen/begrepp. Exempelvis att "invandring" i en rasistisk diskurs får en negativ innebörd, och att det i en ekonomisk beskrivs och förklaras i kos... 28/03 Thomas, du gör ett bra jobb, kritiken som riktas mot dig drivs av okunskap och rädsla för något de inte förstår. 28/03 Påminner mig om en gammal Penny Arcade strip: http://www.penny-arcade.com/comic/2008/01/16 Det är skrämmande att folk i de här positionerna verkar tycka att det är okej att uttrycka sig så fördomsfullt och för den delen föraktfullt. Ser personligen inte... 28/03
Skicka en rättelse