"250 000 kronor, annars spränger jag gisslan" fick 20 poliser att omringa huset.

Att amerikanska myndigheter numera delar ut rejäla böter och fängelsestraff till personer som döms för swatting var inget som avskräckte en 13-åring i Kalifornien att lura insatsstyrkan tre gånger. Första gången var det hans lärare som fick oväntat besök, den andra en klasskamrat. Den tredje gången var det en "Minecraft-rival" vars hus blev omringat. En av poliserna berättar för Ars Technica om händelsen:

The Camarillo incident there were 20-plus officers there. I was at that call. We basically surrounded the house. The caller reported there were 10 hostages in the house and demanded $30,000 in cash or he would blow up the house. Whenever there is a hostage situation, we activate specialized units to respond.

Minecraft - kanske inte värt att swatta någon för

Pojken har erkänt händelserna men på grund av hans ringa ålder lär straffet inte bli lika hårt som för de som fått fem i år federalt fängelse och över en halv miljon kr i böter. Han lär snarare dömas till skyddstillsyn, en inte helt optimal start på tonåren.

Tydlig information om vad som kunnat hänt, samhällstjänst tills stora delar av insatsen är betald samt att förklara vad som hade hänt honom ifall han varit myndig. Ifall inte det avskräcker en trettonåring från att göra något så idiotiskt igen så skulle... 31/03 Soldatens Ärtsoppa! 30/03 Är grabben resultatet av inavel eller bara usla föräldrar som inte kan uppfostra sitt barn? Tycker att påföljden av sådana här brott måste ha större konsekvenser för personen oavsett ålder. 30/03 Ja jag kommer ihåg det som igår. Till sist blev det ohållbart att armén nästan aldrig lyckades skaka fram några vittnen (kroppsdelar räknas inte) och rättvisa skulle därför skipas av en separat myndighet istället: polisen. 30/03 Tro mig, hoppet om att prata ungjäveln till rätta är ute, ungen är fan 13, man förstår mer än vad du tror vid den åldern och gör man skit som riskerar liv då är man helt jävla körd. 30/03 gud vad skönt att läsa hjärtliga kommentarer angående detta. När jag läser kalla kommentarer om sånt här. Får mig att ifrågasätta på allvar användarna här på FZ.se. Att göra en Swatting är allvarliga saker ja. Dock så förtjänar inte personen att hängas... 30/03 Gärningsmannen pratar jag om. Kort sagt tycker jag INTE att han skall behöva betala miljonbelopp i skadestånd (och alla potentiella skadestånd borde gå till offren). Att han (gärningsmannen) förtjänar straff + högt skadestånd är ju en annan femma. MEN,... 30/03 http://i.imgur.com/axJmn.gif 30/03 Det är väl ändå om något ett underbetyg till vårat samhälle. att det inte finns nog med resurser inom polisen är väl ingen nyhet dock. 30/03 Det låter ganska "stört" att köra ut en unge i skogen och lämna honom där, varför inte försöka prata med ungen istället, det är ju det man ska göra som förälder. 30/03
Skicka en rättelse