Hyllade rollspelet inte utan otäcka buggar.

Rollspelet Pillars of Eternity är tokhyllat av såväl kritiker som spelare. Men, sin vana trogna måste man väl säga, har Obsidian lyckats missa minst en elak bugg i spelet.

Just den här upptäcktes av Reddit-användaren kiror, och den är av den onda sorten som raderar din karaktärs rasfärdigheter, permanenta buffs och passiva krafter om du försöker byta ut utrustning genom att dubbeklicka på ett föremål i ditt inventory.

En del spelare rapporterar att buggen kan återställas genom att ta bort NPC:s från din grupp och sedan plocka in dem igen, medan andra säger att den åtgärden kan leda till att karaktärernas föremål försvinner.

Obsidian har bekräftat buggen och säger att de arbetar på en patch för den, som inte ska påverka dina sparfiler.

Har du stött på några andra allvarliga buggar i Pilllars? Dela med dig nedan.

Var försiktig bara, jag tänkte "åh ja undrar vad nästa kapitel av spelet kommer handla om" det kom inget kapitel 2. Försöker sola med munk på svåraste (brukar vara en halvkass klass). Nu börjar de likna något, oklart om de är möjligt (för mig), har nog... 31/03 Haha yes kör också på svåraste. Massa reload... Hela tiden. I love it. 31/03 Det finns två olika fixar till det där. Det ena är att du teleporterar till en annan ort via fusk, det andra att du öppnar din sparfil via ett zip-program, och sedan raderar Raedric_Ext filerna. 31/03 Kanske är dags att dra upp svårighetsgraden från normal till Path of the Damned och åtminstone Expert Mode som oss andra infinity Engine-veteraner. ;) Har ca 30 timmars spelande och har väl knappt tagit mig igenom halva spelet ännu. Det har blivit ett... 31/03 btw ifall man ställt in att man ska kunna gå in i sin kista hela tiden även under spelets gång tips kolla där ifall ni råkat kollra bort grejer dit vilket jag också märkte lol. 30/03 hmm blev av med primary vapen på min main fighter bara försvann ut i tomma luften och satt o fundera en stund varför det tog så lång tid att ta kål på en nisse duh. 30/03 Men vafan. Nu klarade ja spelet 25h30m... och då har jag sidequestat som fan, o läst all jäkla lore ja kommit över. Låter kanske klyschigt, men ja trodde de skulle va längre. De där 70+ timmarna alla pratar om, jäääklar med sidequest det måste finnas... 30/03 Har inte stött på några större buggar. Dock all gear jag plockade upp försvann men ladda en sparris och det fixade sig :-) 30/03 alltså måste säja att spelet är bra men det betyg som det har fått tycker jag inte att det förtjänar, absolut inget nyskapande överhuvudtaget. Väldigt besviken på mitt köp faktiskt 30/03 Japp, ranger/pet buggen fick jag så nu kan jag inte komma ut ur området jag är i. 30/03
Skicka en rättelse