Det var inte alltför länge sedan som spel som #Quake, #Counter-Strike och #Starcraft sågs som framtidens sporter med allt större prispengar från seriösa organisationer som Cyberathlete Professional League (CPL) och World Cyber Games (WCG). Det senaste halvåret har emellertid E-sportandet drabbats av en rad bakslag som gör det allt svårare att tro på en ljus framtid.

Först var det den hårdsatsande World Series of Video Games (WSVG) som tvingades slänga in handuken och nu har alltså pionjären CPL tvingats göra detsamma. Enligt ett pressmeddelande har beslutet tagits då det helt enkelt inte är ekonomiskt försvarbart att fortsätta då "sporten" är för fragmenterad mellan en stor samling spel och ligor.

Bowling som sport har tappat väldigt mycket de senaste 5 åren. Mycket handlar bara om supa och "kasta klot" i mörker och blinkande ljus. Det har i mina ögon gått från en seriös sport till "nåt kul". Som aktiv spelare i över 20 år är det tråkigt att se... 21/03 Sådana som gillar traditionell sport har svårt att begripa att det finns massor av människor som tycker sport är helt meningslöst att titta på. Springa runt och jaga en boll och sparka den in i ett nät? Pfft. *gäsp* Nej tack. 20/03 Jag har spelat väldigt lite StarCraft men älskar att titta på när proffsen spelar. Jag spelade fotboll i sju år när jag var mindre och tycker det är något ut av det tråkigaste som finns att se på inom sport om inte det är landskamp. Din jämförelse hålle... 20/03 En extremt stor skillnad mellan e-sport och "vanlig" sport är att vanlig sport uppskattas som underhållning även av icke utövare. Hur många som inte spelar t.ex. CS skulle få ut något av att titta på 90 minuter CS jämfört med hur många icke fotbollsspel... 20/03 Håller fullständigt med, snacka om ytterst tråkigt för någon som inte spelar spelet. Även jag själv som spelar rätt mkt tycker det är helt ointressant. Att tävla själv för att ha chans att vinna pengar är det enda som är roande i sammanhanget. För att... 20/03 Vem svarar du egentligen? 19/03 mm jao du grabben , svårt att acceptera eller? Ge mig ett argument varför det inte skulle kunna vara för seriöst spelande? Ge mig också ett argument varför tex fotboll lr hockey skall vara seriöst med pengar med mera och inte spel? Ditt påstående är min... 19/03 Låt mig höra skillnaden mellan snooker och StarCraft som sport. Ditt är argument idiotiskt, trolla mera. 19/03 MM och idiot får du mer än gärna vara själv. Allvarligt spel var tillverkade för att vara för skojj i början , så var fotboll och allt annat också... du drar en dålig paralell.. Seriös gaming har utvecklats till en sport är det så jävla svårt att fatta?... 19/03 Bra jämförelse! Idi... 19/03
Skicka en rättelse