Att städa upp det grisiga beteendet i moba-branschen är en tuff uppgift som #League of Legends-utvecklarna #Riot Games tar på stort allvar. Förra året ändrade de reglerna kring bans för att kunna reformera. Med andra ord vill de inte bara bestraffa de som bryter mot reglerna, utan även få dem på bättre tankar. Något som spelaren Nicolaj Jensen fått erfara.

I början av 2013 blev Jensen permanent bannad efter att ha uppvisat dålig attityd samt deltagit i DDoS-attacker mot andra spelare. Men från och med den 11 maj i år kommer Jensen att få komma tillbaka till proffsspelandet. Detta för att han under perioden har skött sig exemplariskt, och därmed blir han den första permabannade spelaren att någonsin få komma tillbaka till proffslivet. Riot förklarar:

"In this most recent review, in addition to a review of old and secondary accounts through November, all games on his most recent primary account for which there was a shadow of a doubt regarding Jensen’s behavior were individually analyzed. All the data supports the conclusion that Jensen has legitimately reformed and has earned a second chance."

I samma veva som Jensen blev avstängd fick även spelaren Khaled Abusagr smaka bannhammaren. Han blir dock inte benådad då det visat sig att han fortfarande blir frekvent rapporterad för dålig attityd när han spelar public-matcher. Först sommaren 2017 kommer Abusagr få en ny chans att tävlingsspela.

Via PC Gamer.

Efter ha blivit oskyldigt bannad från Battlefield, så är jag lite bitter, det innebar visserligen bara att skapa ett nytt konto. VAC ban låter helt illa, tänk om jag blivit bannad från Counter Strike betan, 15 år utan att spela Valve spel. Straff är vik... 26/05 Klart man ska ha en andra chans ser inte det ena värre än det andra. Men sen undrar jag hur tusan dom vet att han förbättrat sig har han lämnat loggar eller nått till dom från andra spel? 04/04 Själv tycker jag det ska finnas en möjlighet att visa bättring. Alldeles för mycket dömande på livstid av människor här i världen som det är, oberoende på hur allvarligt brottet är. DDoS är något som tröttsamma personer håller på med, men det betyder... 03/04 För er som snackar om VAC-bans: VAC-bans är permanenta. ENDA undantagen är mycket gamla VAC1 som var tidsbestämda, och när Valve fuckar upp med någon ny uppdatering av VAC (förra året så blev väldigt många CS:GO-spelare av misstag VAC-bannade. Valve rul... 02/04 Bra där. Två år är mer lagom. Skada. vs. straff. 02/04 Vissa spel om jag minns rätt har strängare vac bans än andra, tror att om du blir vac bannad i cs:go så kan du dock få leva med den ett tag men sedan nästa gång du fuskar igen i cs så får du den längre. Så var det under 1.6 tiden åtminstone minns jag,... 02/04 Tror det stämmer, men vem kör på publicservrar utan VAC förutom fuskare? 02/04 Menar inte att personen skall sitta livstid i fängelse utan att straffet borde ha varit fortsatt avstängning från vidare spel, inte bli benådad. Angående dålig attityd så kan det också ställa till med problem, men påpekade bara att DDoS-attacker borde... 02/04 Angående moral så är det förkastligt att sabotera på detta sätt men antagligen (har inte läst men antar) ett brott mot Riots EULA samt en brottslig handling att DDoSa någon annan. Så livstids bann är inte helt orimligt för denna sorts uppförande. Sen... 02/04 Jag håller med. Jättebra att spelföretagen stänger av folk som förstör och fuskar. Men precis som alla straff bör de vara skäliga. Om förövaren visar tydligt att han har ångrat och förändrat sitt beteende, tycker jag att det det i vissa fall borde ge... 02/04
Skicka en rättelse