Anita Sarkeesian är mest känd för att kritisera hur spelbranschen framställer kvinnor i sin Tropes vs women-serie. Det är ett ämne som ständigt leder till debatt, inte sällan av den hetlevrade sorten. I den nya satsningen "positive female characters in video games" blir den efterföljande diskussionen kanske lite lugnare.

Som namnet antyder lyfter hon fram de gånger då hon tycker att utvecklare gör ett bra jobb med att skapa kvinnliga karaktärer. Det första klippet handlar om spelet #Superbrothers: Sword & Sworcery EP. Du ser det här nedanför, men var försiktig om du är rädd för spoilers.

Kanske lite cash som bytat händer :) 09/04 Att hon hyllar det som är bra istället för att hata det hon inte tycker är det är ju i alla fall en positiv utveckling... Men, varför är hela klippet i princip reklam för spelet? Hon hyllar varenda detalj till skyarna. När hon pratade om "sexistiska"... 06/04 Tänkte bara säga om din sista mening. Lite svårt föra en vettig diskussion, om den ska föras ensidigt med påhopp och generalisering. Det är just detta som är det stora problemet med feminismdebatt. Varje grupp anser sig ha rätt och hävdar att övriga gru... 06/04 Jahapp mitt inlägg var borttaget, jisses. Okey då ställer jag bara frågan, på vilket sätt bekräftar jag alla fördommar om manliga gamers genom att kalla henne för lilla gumman? Hade hon vart snubbe hade jag kallat henne för lilla gubben 06/04 herre jävlar, nån vart nedsparkad i en stenkross. spelar ingen roll vem jag håller med, det där var brutalare än tredje slaget vid ypern. kudos till dig 05/04 Otroligt bra sagt. 05/04 Jag tror att de blir aggressiva för att det är så lite klarspråk, så många motsägelsefulla agendor och så mycket skitsnack. Ta ditt inlägg i debatten exempelvis: "Det är en självklarhet" Du säger något sådant för att du förstår ett perspektiv och därför... 05/04 Jag menar mer att länka samma klipp i tråden flera gånger. Givetvis inget fel med hur det såg ut här (3 gånger tror jag). Bara bevis på att folk inte läser kommentarer innan de skriver och det tycker jag är lite dumt. Att man inte hänger med i diskussio... 05/04 Förstår inte varför människor blir så aggressiva över dessa saker. Det är ju en självklarhet att spelvärldens kvinnosyn är en skev historia och den som förnekar detta måste ju se över sin förståelsehorisont. 05/04 Snälla fz, lägg upp fler sånna här nyheter och inslag om relaterade ämnen så vi skrämmer bort alla små pojktroll. Man tappar ju tron till mänskligheten när man läser många av kommentarerna här. 05/04
Skicka en rättelse