#Nintendo är ett märkligt företag. Ibland innovativa som få, med känsla för detaljer och kvalitet som skapar miljontals fans världen över. Men andra gånger fattar de så konstiga beslut att man undrar vilket årtionde de tror står i almanackan.

Deras policy kring Youtube hamnar helt klart i den sistnämnda kategorin, där de roffar åt sig alla annonspengarna från klipp från sina spel, förutsatt att du inte ägnar dig exklusivt åt Nintendo. "Ett slag i ansiktet" enligt Pewdiepie, och Youtubaren Angry Joe stämmer in i den kritiska kören. Han går så långt att han helt slutar göra filmklipp om deras spel, och varför får ni veta i klippet nedan.

Nintendo har länge haft en väldigt underlig strategi. Att de inte utvecklat en unik användare som funkar från Wii och framåt online är katastrof. Nintendo online har heller ALDRIG funkat och det är därför jag har spelat Xbox Live i mer än tio år. Jag... 08/04 orka bry sig om det där teletubbie/bolibompa bolaget, och detas barn spel.. Mario var kul på 80 talet..när det knappt fanns nåt annat..likaså Sonic.. 08/04 Spelar ingen roll. Nintendos agerande är moraliskt förkastligt oavsett. 07/04 Det är förvånande att han inte visste om att Nintendo skulle reagera så här. 07/04 Jag pallar inte kolla på videon men jag har ju hört att Nintendo går motsatt håll än de flesta på saker och ting. Så vadå? Är det lagligt? Om det är det så javisst sluta göra grejer med deras spel då. Det verkar onödigt att säga "fuck you" även om jag... 07/04 Fair use är ganska hårt beprövat och väldigt väl skyddat i USA så det finns det massor om. Sen om just sitta å spela med polarna och filma faller under den har jag ej koll på men recensioner och liknande gör det. 07/04 Det har du ingen aning om eftersom det inte blivit prövat i domstol, ingen kmr ens att pröva saken i domstol för alla parter har för mkt att förlora för att det ska vara värt det. 07/04 Spelet är som ett verktyg som används för att skapa någonting nytt. Det är som att köpa en hammare och skapa något och sedan sälja det. Om det bara hade varit någon som lade upp en film på youtube så är det inte transformativt. Om man däremot laddar upp... 07/04 Jag tror inte att Nintendo skulle vara ett förstahands alternativ om det inte vore för faktumet att de erbjuder "couch" co-op till nästan alla deras spel. För mig har alltid konsolen varit mer social än en pc. Man satt med vänner och spelade, kanske för... 07/04 Tja, folk som gör lets play's eller gör recensioner på youtube har ju faktiskt betalat för spelet (om dom nu inte har fått exemplaret av företaget just i syftet för att göra reklam för spelet). Visst, juridiskt sätt så har nintendo rätt att göra vad dom... 07/04
Skicka en rättelse