Tros ha larmat polisens specialstyrkor över 70 gånger.

Det amerikanska polisväsendets ansträngningar för att få ett slut på swatting-fenomenet har burit ny frukt. Nyligen kunde man arrestera två stycken tonåringar som efter gripandet har erkänt 70 larm varav sju riktades mot en och samma familj, där barnen spelade multiplayerspel och förmodligen mött de misstänkta online. En polis som pratat med CTV News beskriver en av händelserna:

– Vid ett tillfälle blev familjen utkallade av beväpnade poiliser som riktade sina vapen mot dem. Vi reagerade utifrån våra protokoll och den familjen är traumatiserade för evigt .

Tonårspojkarna ska också ha ringt flera bombhot mot en lokal skola i Bradford, Ohio, förmodligen med anknytning till de misstänkta swattarna. Vilka åtal som väcks mot dem är ännu oklart och deras ålder spelar såklart in. Är de myndiga kan ett femårigt fängelsestraff och höga böter vara att vänta.

.... att du aldrig hört detta svenska ord, förstår absolut inte det komiska med ordet. 14/04 Ja ok, ordet i sig finns, men används inte. Ordet arrest används, men när polisen tar någon, så grips han. Att säga att någon är arresterat är ett väldigt svengelskt uttryck, då många verkar vilja översätta He was arrested med han arresterades. Men för... 13/04 sitter du i arresten är du häktad. blir du gripen kan du hamna i arresten/häktet 12/04 Vid ett gripande så kan du bli arresterad? Att man är arresterad syftar väl på att man får sitta i arresten, no? 12/04 jag bjuder på denna: http://sv.wikipedia.org/wiki/Gripande nu kan vi släppa det å gå vidare på själva ämnet 12/04 Menade i juridiska termer. Vad proffstyckarna i media använder har ingen relevans. 12/04 man behöver inte va myndig för att dömas som en vuxen i usa. Det är 7 år som är gränsen för att dömas till livstid i usa, i 22 delstater , kansas har 10 år som gräns , i missouri räcker det om man är 0 år gammal, och kastar sand i ögonen på ngt annat... 11/04 100% säker att det blir villkorlig dom om dom är vita, och 40 timmars samhällstjänst., 35-40 år om dom är äldre än 9 och svarta/latinamerikaner. 11/04 Samma familj 7 gånger? Att dom inte klippte xboxet efter första gången eller andra är ju helt absurt. Bjöd dom på fika den 5te gången? 11/04 Just därför måste detta få ett slut innan det blir ännu fler :) Jag menade inte att säga att polisen i USA är korrupta hela bunten. Jag personligen älskar varenda polis som jag ser för det som dom gör varje dag, tills de bevisat motsatsen. Kvittar om... 11/04
Skicka en rättelse