"I don't always have six years to prepare for the olympics – but when I do I'm completely unprepared". Ett skämt om trasslet kring de ryska olympiska spelen som numera kan vara olagligt i Ryssland om det hamnar på bild.

Ryska mediemyndigheten Roskomnadzor har skärpt lagarna kring vad som är tillåtet på internet, vilket bland annat innebär att det inte är okej att publicera bilder som skadar kända personers heder, värdighet och affärer.

Bakom detta ligger ett domstolsbeslut från Moskva där artisten Valerij Sjutkin framgångsrikt stämde sajten Lurkmore efter att de publicerat en meme-bild på honom med texten "slå kvinnor i ansiktet" – ett citat från en av hans låtar.

Vi önskar de ryska myndigheterna lycka till med att städa upp bland internetskämten.

Via DN.

Tydligen är porr förbjudet nu i ryssland också. https://www.youtube.com/embed/YaJwIjE3ggQ 15/04 Uppföljning Russia bans Internet MEMES. Not really https://www.youtube.com/watch?v=yTnV6VBt26w Hela dementin är byggd på memer. 15/04 Alla fängelser bedriver statistik, vid unionens upplösning öppnades arkiven och de som skattat dödssiffror på andra sidan Atlanten fick skriva ner dem med miljoner. Man har tittat på att den officiella befolkningstillväxten avtagit och sagt att det bero... 14/04 Angående gulag lägren så skulle jag vilja veta var du får siffrorna ifrån. Kommer siffrorna från från ryssarnas egna uträkning, då får det vara. Censur är något som alltid legat vänstern nära hjärtat, och då Ryssland länge varit kommunistiskt så förstår... 13/04 Rent formellt är det oklart vad det är för trupper, men förmodligen är de ursprungligen ryska. Däremot fanns också självförsvarsstyrkor bland annat innehållande Berkut-trupper. Både enheter och officerare gick över till Republiken Krim (som just då var... 13/04 Krim som tillhör Ukraina ja, där Ryssland har en flottbas. Det är dock skillnad på att ha soldater stationerade på en flottbas, och att ockupera ett samhälle. http://www.bbc.com/news/world-europe-26379722 Vidare; varför medvetet "försöka" dölja sin iden... 13/04 Det är bilder från Krim. På Krim har man haft trupp i hundratals år. Det är inget konstigt med det. Stalintiden, bortsett från andra världskriget, var en blomstrande tid, med enorm mänsklig utveckling i Sovjet. Det finns inget motstycke till det i histo... 13/04 Inga bevis? Inga bilder? http://www.bbc.com/news/world-europe-26532154 ...Skumt va! Ryska uniformer, ryska fordon, men inga ryssar (eller?). Att Ryssland är inblandade går nog inte att förneka tyvärr. Du menar att människor inte led under Stalintiden?... 13/04 Titta på Libyen idag, det var/är alternativet till Khadaffi. 13/04 Svårt att ta en person som gillar khadaffi al-Assad och Stalin på alvar. Kan någon slänga ut KGB eller? 13/04
Skicka en rättelse