De första prestandatesterna visar hur pass bra Rockstar har hanterat pc-portningen.

När #Grand Theft Auto IV lanserade till pc var prestandan katastrofal, något som löstes först efter en rad patchar. #Max Payne 3 behandlades dock bättre och förhoppningarna på en väl hanterad pc-port av #Grand Theft Auto V sköt i höjden när det stod klart att det var samma studio som låg bakom den.

Våra initiala tester på vårt testsystem visar också god prestanda, med vissa bekymmer i riktigt tät grafik och höga farter. Sidopanoreringar verkar vara den mest elaka manövern och i extrema fall sjönk bilduppdateringen ner till 30 i 1080p och alla inställningar på max.

Guru3D och våra vänner på Sweclockers har gjort några initiala tester av prestandan och visar bland annat vilka kort som presterar bäst i olika upplösningar, med kantutjämning. Att köra i 4K är med en stabil fps är det dock få som kommer att lyckas med i dagsläget då dubbla Radeon R9 295-kort i medel pressar ur sig 55 bilduppdateringar per sekund i Guru3D:s test.

Sweclockers testar spelet på två datorer och en rad grafikkort och så länge man nöjer sig med att köra på näst högsta kvalitétsinställningarna klarar sig även medelburken gott med ett Geforce GTX 770-kort eller AMD:s Radeon R9 280. Båda levererar mellan 62 till 79 fps.

I forumet har det också snackats prestanda och flera medlemmar delar med sig av sina initiala erfarenheter. Har du problem med prestanda rekommenderar vi att uppdatera dina grafikdrivrutiner, båda Nvidia och AMD har släppt patchar i samband med GTA V-lanseringen.

Blir väl att köpa mitt tredje exemplar av detta spel då om jag fixar 60 fps med mitt gtx 770 :P 16/04 Flyter på som smör här med i princip allt på de högsta inställningarna (FXAA+2x MSAA+TXAA) Det hade jag verkligen inte förväntat mig med tanke på GTA IV. Har dock endast 2GB VRAM så Shadows är på High istället för Very High. Kör på SLI och fungerar väl... 16/04 Stäng av SLI. Nya drivrutiner och allt? 16/04 Sitter på I7 4790k, 16 GB RAM och dubbla gtx 970. Men spelet flyter ju inte på för fem öre iaf? Spelar ingen roll om allt körs på very high, eller normal. Laggar ju lika mycket ingame iaf? 16/04 Jo jag läste faktiskt om det, har provat ett par gånger men inte lyckats än, det är knepigt via Steam, eftersom det inte är många sekunder man har på sig att aktivera grafiken efter att man startar spelet; för tidigt = spelet krashar, för sent = Social... 15/04 Precis, jag undrade helt enkelt vad man får punga ut om man vill ha absolut top notch. 4k plus maxa grafikinställningarna och samtidigt bibehålla stabil hög framerate utan att köra skiten ur datorn så den stänger av sig för överhettning. Har såklart int... 15/04 Stämmer. Finns en lösning: stäng av AMD-grafiken, starta spelet och sätt snabbt igång AMD-grafiken igen. Görs i Enhetshanteraren. Funkade direkt med mitt Nvidia, innan hände ingenting när jag skulle starta spelet. 15/04 Handlade in GTAV idag då jag tror jag kommer klara mig bra på GTX 970 och 2600K 15/04 Åh vilken bra nyhet. Har inte köpt spelet än men jag inhandlade ett 980 in väntan på GTA V! 15/04 http://www.sweclockers.com/image/diagram/9597?k=2380f93d107c71a3f5d4fd914d9c7825 asg.. 4 fps för amd r9 i crossfire 15/04
Skicka en rättelse