De av oss med över 100 spel i Steam-biblioteket blir kallsvettiga av tanken på att förlora allt i en ondskefull kapning. Det finns redan nu åtgärder för att få tillbaka sitt konto om hackers är framme, men vill man skydda sig ytterligare kan Steam Guard Mobile Authenticator vara ett vettigt verktyg.

Det är ett program som man använder när man loggar in på sitt konto för att stärka säkerheten. En begränsad beta har sparkat igång och för att anmäla intresse ska du gå med i Steam-gruppen för programmet. Användare i gruppen ges tillträde slumpmässigt.

Steam Guard Mobile Authenticator ska släppas till både IOS och Android, men notera att det enbart är Android som gäller just nu.

Om alla spelen på kontot är köpta med ett Visa-kort som står på mig borde väl det vara bevis nog att det tillhör mig om kontot skulle bli kapat?!? 17/04 Inte så jävla skoj att ha Googles tvåstegsverifiering när man återställer sin Android-telefon. Den skickar ett SMS med en kod, men jag kan inte ta emot SMS:et förrän jag har låst upp SIM-kortet, och för det så måste jag ha SMS koden. Det slutade med att... 17/04 Ja precis. Det finns ett nummer i mailet du får som de vill ha. Om du dessutom kan ge dom uppgifter om hur du betalat, t.ex. Paypal kvitto, så går allt ännu smidigare. Bara du har något som bevisar att kontot är ditt. Du behöver också tillgång till den... 17/04 dom krävde legitimation på uppdrag av NSA och homeland security, 17/04 Det funkar med kvitton(dvs de man får till mailen) på spelen man köpt digitalt antar jag? 17/04 Aha vad bra, det hade jag ingen aning om och det var inget som Blizzard upplyste mig om heller. Var tvungen att skicka en bild på min legitimation. 16/04 Första gången du registrerar din authenticator så skriver du in en aktiveringskod, den tillsammans med serienumret på din authenticator skapar dina tokens, du kan skriva upp serienummer och aktiveringskod t ex om du ska byta telefon. 16/04 Koden är olika varje gång med Blizzards och bara giltig någon minut per kod. 16/04 Du kan ju spara undan aktiveringskoden på ett säkert ställe så är de bara att skriva in samma igen. 16/04 Använd ett starkt och unikt lösenord, ladda aldrig ner skrotfiler från nätet (typ cracks, hacks och "preppad" shareware från inofficiella sajter). Då klarar man sig utan en authenticator. De flesta konton som blir hackade är för att de använt samma löse... 16/04
Skicka en rättelse