I ett försök att stoppa phishing och spamming på Steam har #Valve infört restriktioner för vad vissa personer kan göra med sina konton. De har konstaterat att skillnaden mellan vanliga och ondsinta användare ofta är att de sistnämnda sällan spenderar en enda krona på tjänsten.

Därför måste man nu betala 5 dollar (eller sätta in 5 dollar på Steam-kontot) för att få tillgång till en rad sociala funktioner. Förhoppningsvis löser det problemen. De som inte betalar kan inte göra följande:

Klicka för mer information
  • Sending friend invites

  • Opening group chat

  • Voting on Greenlight, Steam Reviews and Workshop items

  • Participating in the Steam Market

  • Posting frequently in the Steam Discussions

  • Gaining Steam Profile Levels (Locked to level 0) and Trading Cards

  • Submitting content on the Steam Workshop

  • Posting in an item's Steam Workshop Discussions

  • Accessing the Steam Web API

  • Using browser and mobile chat

Källa: Steam.

Hur fungerar det här för konton som fått spel? Jag har köpt och giftat spel till lillebror och flickvän (den ena har inget kort, den andra är för snål). Hur funkar det för dessa? Min flickvän kanske har fått 10 spel av mig, men måste hon betala 5$ ändå? 20/04 Tyvärr så måste jag medge att jag själv inte hade direkt hyllat EA eller Microsoft om det hade vart dom. Men det beror ju däremot på att min tillit gentemot t.ex dessa 2 bolag inte är den högsta. Valve har inte gett mig några anledningar att tro att det... 20/04 Funkar inte. Man hittar inte personer som inte har spenderat pengar. iaf var det så för ett par månader sen. 20/04 Har en M4A4 Howl trade uppe på CSGL och helvete vad mycket skitbottar som lägger till mig så fort jag bumpar den traden. Din slutsats är helt korrekt. 19/04 3? Det räcker inte. Du får dubbla det på en vanlig dag i mitt fall. trippla det vissa dagar. 19/04 Det är oftast folk med mycket saker som får spamm. T.ex om du reggat dig på CS louge och byter mycket eller har "värdefulla" vapen skins så får man mycket spamm. Min egna slutsats och inte alls forskat i ämnet men en gissning för jag får en del bot spam... 19/04 jag får fan flertal lvl 0 användare som vill lägg till mig i veckan, spelar itn ens så mycket eller har många spel ens.. förstår inte trött på sånt.. 19/04 Om EA, Microsoft eller andra stor företag gjort liknande skulle alla skrika att dom är snåla och bara vill ha pengar. När Valve gör det blir dom hyllade :p 19/04 Ja, blockar man inte alla som default så får man friendrequests från lvl0 bottar hela tiden. Får säkert 4-5 om dagen, vilket är lite jobbigt om man varit borta en vecka. Nah, idiot möjligtvis. 19/04 Du kan ju fortfarande spela gratisspel.. Det handlar ju bara om spammers/scammers, tycker det är bra. Får nya förfrågningar varje dag av samma typ. 5 dollar hade jag redan spenderat på steam för 10 år sen. 19/04
Skicka en rättelse