Medvetet eller inte, nu har Microsoft i alla fall krupit till korset.

Igår publicerade FZ nytt gameplay från The Witcher 3. Klippet var märkt med Xbox One-loggan och var en del av Microsofts marknadsföring.

Nu har uppmärksamma tittare, bland annat på FZ, påpekat att videon som rullar i 1080p/60fps inte kan vara från Xbox-versionen då den kommer att köras i 900p/30fps. Microsoft var snabbt ute för att besvara kritiken, och be om ursäkt.

"I morse publicerade vi en ny trailer för The Witcher 3: Wild Hunt på vår youtube-kanal. Videon innehöll bilder som tagits på PC-versionen av spelet och som tillhandahållits oss av CD Projekt Red. Bilderna behöver inte vara representativa för det slutgiltga gameplayet på Xbox One."

Man fortsätter med att säga att man inte ville missleda någon, och att man har uppdaterat beskrivningen av videon.

Vad tror ni? Klanteri eller "chansa och hoppas på det bästa"?

Två fel gör väl inte ett rätt? Varför skulle det vara mer okej att Sony gör fel än att Microsoft gör fel? Jag fattar inte din logik. 28/04 Ett sådant fel ska man bara inte kunna göra. Det är som om en bilförsäljare skulle klanta sig mellan en familjebil och en sportbil. 24/04 Jag hoppas folk inser att detta är sjukt vanligt t.ex på E3 osv.. när spelstudios visar upp sina spel, med "live gaming" samt i spelarbåsen att de faktiskt körs via PC oavsett om de spelar med x-box/playstation kontroller i handen. Smoke & mirrors är... 24/04 1) Människor kan göra fel, så fort någon begår ett misstag så betyder det inte att det är illvilligt. MEN om det händer gång på gång så är det en struktur, något som är satt i system. Då ska man ALDRIG lita på den som försöker övertyga dig om någots för... 24/04 Microsoft gör inte såna här misstag, det var självklart ett medvetet drag. 24/04 Ok, du har fel. Om du tror att ett byte av operativsystem skulle höja prestandan så mycket (det dubbla eller mer) så har du mycket att lära om hårdvara. Det som skulle kunna hjälpa lite i Windows 10 är DirektX 12. Det kan ge en betydande ökning på vissa... 23/04 Du har så fel att jag inte ens vet var jag ska börja med att rätta dig... 23/04 Som även Sony gör, men vissa sajter gillar ju inte dra fram det smutsiga andra företag gör, det är ju roligare att skriva om minsta lilla grej ms gör. 23/04 skulle va ganska komiskt om xbox one går i omloppsbana runt ps4 efter windows 10. 23/04 Att folk orkar sitta och klaga på MS när Sony är ett betydligt sämre företag. 23/04
Skicka en rättelse