Få företag har profilerat sig så hårt som licensspelsmakare som #Telltale Games, och utöver det ganska risiga #Jurassic Park: The Game så har de gjort ett bra jobb med varumärken som #The Walking Dead, #The Wolf Among Us och #Game of Thrones. Och framöver vankas det någon form av superhjältesaga.

Telltale har ingått i ett samarbete med Marvel, rapporterar PC Gamer. Avslöjandet kom under ett evenemang i San Francisco som dessvärre inte bjöd på några detaljer. X-Men, Hulken, Ironman, Daredevil, Avengers och Fantastic Four är bara några av de Marvel-licenser som det kan handla om. Har du någon särskild du vill se som Telltale-spel?

Hur som helst kommer det dröja innan vi får se resultatet av samarbetet – spelet ska enligt uppgifter släppas under 2017.

Börjar bli lite väl mycket nu. Önskar de kunde lägga lite fokus på nästa säsong av The wolf among us. Ny spelmotor känns även det angeläget. Men ifall inget utav det påverkas negativt så är det bara woohooo! 25/04 Med tanke på fejden FOX/Marvel så lär det inte vara mutanter på ingång, i alla fall inte X-men. Marvel tar ju hellre död på sin gamla älskling än promotar FOX. Inga leksaker, inga nya karaktärer, inget nytt i c-menvärlden. Punkt! Synd för alla fans, cos... 24/04 Jag hoppas att det blir någon mindre Marvel serie som får bli spel. Hoppas på Runaways :) Men det blir nog ett spel baserat på den 3e Avengers filmen. 24/04 Sony äger bara film rättigheter för två av Marvels karaktärer, Spider-Man och Venom. Ingen har (vad jag vet) några exklusiva rättigheter till Marvels karaktärer när det kommer till TV spel. 24/04 Nä, har tröttnat på det. 24/04 Uhm, lol ? Det är ju det man vill ha av Telltale en bra interaktiv film, finns ju inte många såna spel nuförtiden. Telltales Borderland är ju helskön, njuter av varje episod. 24/04 I det nuvarande format av spel som Telltale games gör så fungerar väl serietidningupplägget helt ypperligt. Man ser en story, gör lite val och sen väntar på nästa episod. 24/04 FF ägs också av Fox. Sony äger Spider-Man licensen men har ju gjort en deal där dom låter Marvel använda honom i sina filmer och sedan splittar på vinsten med Sony på något sätt. Hur som helst ska det bli intressant att se hur ett Telltalespel med Marve... 24/04 Säkert. Och sen äger väl Sony en separat filmlicens för Spider-Man, och Fantastic Four? 24/04 Fox äger ju filmrättigheterna för X-men. Hur fungerar det när det kommer till spel? Är det Marvel då? 24/04
Skicka en rättelse