#Valve har infört stora förändringar i Steam Workshop som innebär att moddare kan ta betalt för sina verk. Marknaden är vidöppen och det är upp till varje moddare att själv sätta priserna – eller fortsätta att skapa gratis material. Gissningsvis kommer det bli smått galen prissättning till en början, innan marknaden avgör vad som är rimligt.

#The Elder Scrolls V: Skyrim är det första spelet som stödjer funktionen, och i skrivande stund finns det 19 moddar med prislapp. Svärd för 2-10 kronor, eller betala vad du vill för en underjordisk stad och en companion med 150 meningar nyinspelad dialog.

Det ska bli intressant att se om den stora massan är villig att betala för något som hittills varit gratis, samt om greppet på sikt kommer få någon inverkan på kvalitén på moddarna.

I det officiella tillkännagivandet är det många sura miner bland kommentarerna som menar att Valve är giriga. Håller ni med?

Visst, det kan leda till bättre modstöd från utvecklarna - fast å andra sidan blir mods som vanligt betal-DLC fast utan kvalitetstest och garantier för att det ens fungerar efter nästa spel-patch. "Moddar" ett väldigt brett begreppp - det kan vara allt... 25/04 http://skse.silverlock.org/ 25/04 Skriv under här om ni som mig är emot detta: https://www.change.org/p/valve-remove-the-paid-content-of-the-steam-workshop?utm_medium=email&utm_source=notification&utm_campaign=new_petition_recruit#share 25/04 Tycker själv det är segt, men att det skapas en konkurrens på "modmarknaden" skapar ju motivation för utvecklarna. Så till fortsättningen kan vi nog förvänta oss fler och allt bättre moddar 25/04 Jag föreslår en svart marknad för moddning. Skämt åsido, vet inte om någon skrivit detta men jag läste att Valve betalar inte ut någonting om inte summan för utbetalningen överskrider $100, vilket betyder att om en utvecklare vill faktiskt ha några peng... 25/04 De här e mumma för företag som Bethesda. Mer avskalade Triple A titlar framöver..bergis va e "steams" vision me de hära..? Hur förhåller sig "SKSE" till detta..? 25/04 (y) https://www.youtube.com/embed/xTiMpwYlryE 25/04 Gott om ilska här. Nåväl. Om man ska lyfta fram något positivt: Detta ger ett incitament för spelutvecklare att skapa möjlighet och verktyg för moddare. 24/04 Intressant hur alla diskussioner kring det hela på steam tycks ha blivit "låsta" och man måste nu ha "tillstånd" för att läsa dem. 24/04 Äckligt att dom tar ut så mycket till dom själva. Dålig stil Valve! 24/04
Skicka en rättelse